Opnieuw directeur weg bij Makro Nederland

Opnieuw directeur weg bij Makro Nederland

Bij Makro Nederland is Operationeel Directeur Erick Schmit met onmiddellijke ingang opgestapt. Hij is al het vierde lid van het management van de groothandelaar dat op korte tijd besluit om het bedrijf te verlaten.

20 jaar in dienst

Schmit was al sinds 1995 aan de slag bij de Metro Group in een aantal verschillende functies, maar zal nu het bedrijf volledig verlaten. Zijn plek wordt ingenomen door Nicolas Gautheron. Eerder vertrokken ook al directeur non-food Hans Brok, inkoopdirecteur food Maarten van Hamburg en financieel directeur Martin Richrath.

 

Makro heeft het al een tijdje financieel moeilijk, wat waarschijnlijk de vertrekkers verklaart. In oktober liet Makro weten in de eerste negen maanden van het jaar 2013 een omzet te hebben behaald van 785 miljoen euro, wat zich vertaalde in een operationeel verlies van 21,8 miljoen euro.

 

Vorige zomer kwam Makro nog met het nieuws dat het ongeveer 340 banen zou schrappen. Door banen te schrappen bij alle 17 vestigingen van de keten in Nederland, hoopt Makro efficiënter te kunnen werken.

Tags: