Opnieuw directeur weg bij Makro Nederland | RetailDetail

Opnieuw directeur weg bij Makro Nederland

Opnieuw directeur weg bij Makro Nederland

Bij Makro Nederland is Operationeel Directeur Erick Schmit met onmiddellijke ingang opgestapt. Hij is al het vierde lid van het management van de groothandelaar dat op korte tijd besluit om het bedrijf te verlaten.

20 jaar in dienst

Schmit was al sinds 1995 aan de slag bij de Metro Group in een aantal verschillende functies, maar zal nu het bedrijf volledig verlaten. Zijn plek wordt ingenomen door Nicolas Gautheron. Eerder vertrokken ook al directeur non-food Hans Brok, inkoopdirecteur food Maarten van Hamburg en financieel directeur Martin Richrath.

 

Makro heeft het al een tijdje financieel moeilijk, wat waarschijnlijk de vertrekkers verklaart. In oktober liet Makro weten in de eerste negen maanden van het jaar 2013 een omzet te hebben behaald van 785 miljoen euro, wat zich vertaalde in een operationeel verlies van 21,8 miljoen euro.

 

Vorige zomer kwam Makro nog met het nieuws dat het ongeveer 340 banen zou schrappen. Door banen te schrappen bij alle 17 vestigingen van de keten in Nederland, hoopt Makro efficiënter te kunnen werken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.