Opnieuw directeur weg bij Makro Nederland | RetailDetail

Opnieuw directeur weg bij Makro Nederland

Opnieuw directeur weg bij Makro Nederland

Bij Makro Nederland is Operationeel Directeur Erick Schmit met onmiddellijke ingang opgestapt. Hij is al het vierde lid van het management van de groothandelaar dat op korte tijd besluit om het bedrijf te verlaten.

20 jaar in dienst

Schmit was al sinds 1995 aan de slag bij de Metro Group in een aantal verschillende functies, maar zal nu het bedrijf volledig verlaten. Zijn plek wordt ingenomen door Nicolas Gautheron. Eerder vertrokken ook al directeur non-food Hans Brok, inkoopdirecteur food Maarten van Hamburg en financieel directeur Martin Richrath.

 

Makro heeft het al een tijdje financieel moeilijk, wat waarschijnlijk de vertrekkers verklaart. In oktober liet Makro weten in de eerste negen maanden van het jaar 2013 een omzet te hebben behaald van 785 miljoen euro, wat zich vertaalde in een operationeel verlies van 21,8 miljoen euro.

 

Vorige zomer kwam Makro nog met het nieuws dat het ongeveer 340 banen zou schrappen. Door banen te schrappen bij alle 17 vestigingen van de keten in Nederland, hoopt Makro efficiënter te kunnen werken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.