Opnieuw twee vertrekkers bij top V&D | RetailDetail

Opnieuw twee vertrekkers bij top V&D

Opnieuw twee vertrekkers bij top V&D

Na CEO Jacob de Jonge eerder dit jaar, hebben nu ook financieel directeur Carmen Velthuis en inkoopdirecteur Jacco van der Steen V&D verlaten. Er wordt ook nog steeds gezocht naar een nieuwe CEO.

Moeilijke periode

Van der Steen zal het bedrijf nog eind dit jaar verlaten. Hij was pas twee jaar aan de slag bij V&D, nadat hij er lange carrière bij de Bijenkorf had opzitten. Velthuis blijft enkele maanden langer en zal eind februari de deur bij V&D dichttrekken. Haar vervanger werd in de persoon van Jack Zantman al gevonden. Die werkte eerder voor de Bijenkorf, WE Fashion en MS Mode. Voor Van der Steen wordt nog gezocht naar een vervanger.

 

Vlak na het vertrek van CEO De Jonge was ook directeur planning en sourcing bij V&D, Remco Boerefijn, al vertrokken. Hij trok naar Hans Anders.

 

V&D heeft het al jaren moeilijk. Voor zijn vertrek voerde Jacob de Jonge nog een strategiewijzing door, waarbij de focus meer op A-merken kwam te liggen. Die veranderingen worden nu stapsgewijs doorgevoerd bij de winkels van V&D.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.