Opnieuw twee vertrekkers bij top V&D | RetailDetail

Opnieuw twee vertrekkers bij top V&D

Opnieuw twee vertrekkers bij top V&D

Na CEO Jacob de Jonge eerder dit jaar, hebben nu ook financieel directeur Carmen Velthuis en inkoopdirecteur Jacco van der Steen V&D verlaten. Er wordt ook nog steeds gezocht naar een nieuwe CEO.

Moeilijke periode

Van der Steen zal het bedrijf nog eind dit jaar verlaten. Hij was pas twee jaar aan de slag bij V&D, nadat hij er lange carrière bij de Bijenkorf had opzitten. Velthuis blijft enkele maanden langer en zal eind februari de deur bij V&D dichttrekken. Haar vervanger werd in de persoon van Jack Zantman al gevonden. Die werkte eerder voor de Bijenkorf, WE Fashion en MS Mode. Voor Van der Steen wordt nog gezocht naar een vervanger.

 

Vlak na het vertrek van CEO De Jonge was ook directeur planning en sourcing bij V&D, Remco Boerefijn, al vertrokken. Hij trok naar Hans Anders.

 

V&D heeft het al jaren moeilijk. Voor zijn vertrek voerde Jacob de Jonge nog een strategiewijzing door, waarbij de focus meer op A-merken kwam te liggen. Die veranderingen worden nu stapsgewijs doorgevoerd bij de winkels van V&D.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.