Opnieuw vertrekkend directielid bij V&D | RetailDetail

Opnieuw vertrekkend directielid bij V&D

Opnieuw vertrekkend directielid bij V&D

Remco Boerefijn, directeur planning en sourcing, verlaat V&D en gaat aan de slag bij Hans Anders. Vanaf 1 november zal hij er de functie van general manager Nederland gaan invullen. Eerder verliet ook al de CEO van V&D het bedrijf.

Nog maar jaar in functie

Boerefijn was pas een jaar aan de slag als directeur planning en sourcing binnen V&D. Daarvoor was hij wel al twee jaar commercieel directeur bij de warenhuisketen. Van 2000 tot 2011 werkte Boerefijn voor bierfabrikant InBev, waar hij in 2008 commercieel directeur werd.

 

Boerefijn is het tweede directielid in korte tijd dat opstapt bij V&D. Eerder liet ook CEO Jacob de Jonge al weten dat hij vanaf 1 augustus zijn functie neerlegde. Een reden voor zijn vertrek werd niet gegeven.

 

Bij Hans Anders volgt Boerefijn Jan de Groot op. De CFO combineerde zijn taken tot nu toe met die van General Manager Nederland, maar gaat zich nu terug volledig focussen op zijn hoofdtaak als CFO.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.