Op=Op Voordeelshop neemt distributiecentrum Coop over | RetailDetail

Op=Op Voordeelshop neemt distributiecentrum Coop over

Op=Op Voordeelshop neemt distributiecentrum Coop over

Non-fooddiscounter Op=Op Voordeelshop neemt de huur van het voormalige Coop-distributiecentrum in het Drentse Peize over. Daarmee groeit de onderneming van 8.000 naar 18.000 m² opslagruimte.

Klaar voor uitbreiding naar het zuiden?

Op dit moment wordt de logistiek voor de tachtig winkels van Op=Op Voordeelshop nog vanuit vier verschillende locaties verzorgd, maar straks kunnen alle vestigingen vanaf één plek worden beleverd. De formule, een concurrent voor ketens als Action en Kruidvat, krijgt ook veel meer kantoorruimte: de huidige 250 m² worden ingeruild voor 1400 m².

 

Daarmee lijkt Op=Op Voordeelshop zich voor te bereiden op verdere groei van het aantal winkels. De keten werd enkele jaren geleden opgezet door ondernemers Vincent Alkema en Jos Venema is vooral actief in het noorden van Nederland.

 

Het nieuwe distributiecentrum in Peize wordt op 1 augustus 2014 overgenomen van Coop, dat verhuist naar een locatie in Gieten die in de deal rond de overname van een pakket C1000-winkels zat. Uiterlijk op 1 oktober moet het dan operationeel zijn, "Al wordt nog een hele klus, want in acht weken tijd moeten driehonderd vrachtwagenladingen met goederen naar het distributiecentrum in Peize worden gebracht", aldus de oprichters van de keten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.