Op=Op Voordeelshop neemt distributiecentrum Coop over | RetailDetail

Op=Op Voordeelshop neemt distributiecentrum Coop over

Op=Op Voordeelshop neemt distributiecentrum Coop over

Non-fooddiscounter Op=Op Voordeelshop neemt de huur van het voormalige Coop-distributiecentrum in het Drentse Peize over. Daarmee groeit de onderneming van 8.000 naar 18.000 m² opslagruimte.

Klaar voor uitbreiding naar het zuiden?

Op dit moment wordt de logistiek voor de tachtig winkels van Op=Op Voordeelshop nog vanuit vier verschillende locaties verzorgd, maar straks kunnen alle vestigingen vanaf één plek worden beleverd. De formule, een concurrent voor ketens als Action en Kruidvat, krijgt ook veel meer kantoorruimte: de huidige 250 m² worden ingeruild voor 1400 m².

 

Daarmee lijkt Op=Op Voordeelshop zich voor te bereiden op verdere groei van het aantal winkels. De keten werd enkele jaren geleden opgezet door ondernemers Vincent Alkema en Jos Venema is vooral actief in het noorden van Nederland.

 

Het nieuwe distributiecentrum in Peize wordt op 1 augustus 2014 overgenomen van Coop, dat verhuist naar een locatie in Gieten die in de deal rond de overname van een pakket C1000-winkels zat. Uiterlijk op 1 oktober moet het dan operationeel zijn, "Al wordt nog een hele klus, want in acht weken tijd moeten driehonderd vrachtwagenladingen met goederen naar het distributiecentrum in Peize worden gebracht", aldus de oprichters van de keten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.