Op=Op Voordeelshop neemt distributiecentrum Coop over

Op=Op Voordeelshop neemt distributiecentrum Coop over

Non-fooddiscounter Op=Op Voordeelshop neemt de huur van het voormalige Coop-distributiecentrum in het Drentse Peize over. Daarmee groeit de onderneming van 8.000 naar 18.000 m² opslagruimte.

Klaar voor uitbreiding naar het zuiden?

Op dit moment wordt de logistiek voor de tachtig winkels van Op=Op Voordeelshop nog vanuit vier verschillende locaties verzorgd, maar straks kunnen alle vestigingen vanaf één plek worden beleverd. De formule, een concurrent voor ketens als Action en Kruidvat, krijgt ook veel meer kantoorruimte: de huidige 250 m² worden ingeruild voor 1400 m².

 

Daarmee lijkt Op=Op Voordeelshop zich voor te bereiden op verdere groei van het aantal winkels. De keten werd enkele jaren geleden opgezet door ondernemers Vincent Alkema en Jos Venema is vooral actief in het noorden van Nederland.

 

Het nieuwe distributiecentrum in Peize wordt op 1 augustus 2014 overgenomen van Coop, dat verhuist naar een locatie in Gieten die in de deal rond de overname van een pakket C1000-winkels zat. Uiterlijk op 1 oktober moet het dan operationeel zijn, "Al wordt nog een hele klus, want in acht weken tijd moeten driehonderd vrachtwagenladingen met goederen naar het distributiecentrum in Peize worden gebracht", aldus de oprichters van de keten.

Tags: