Oprichter Mexx ziet kansen in kantoren

Oprichter Mexx ziet kansen in kantoren

Mexx-oprichter Rattan Chadha wil in Nederland een netwerk van flexibele kantoren opzetten. Na de eerste vestiging in Amsterdam volgt een tweede in het voormalige Esso-gebouw De Rode Olifant Den Haag.

Mexx-ervaring leidt tot nieuwe concepten

Chadha verkocht twaalf jaar geleden zijn modemerk Mexx voor honderden miljoenen, een beslissing die hem moeilijk viel maar die noodzakelijk was. "Met Mexx heb ik te lang gewacht met de volgende grote stap. Ik geloofde in het concept, maar durfde het niet aan nog meer winkels te openen. En toen ik wel zo ver was, kreeg je het World Online-debacle waardoor het niet meer mogelijk bleek geld op te halen met een beursgang. Uiteindelijk restte niets anders dan het binnenhalen van een grote investeerder. Ik heb het niet makkelijk gehad met de verkoop, nee. Het was alsof ik een kind had verloren", zegt hij in een interview met AD.

 

Intussen investeert hij in twee projecten, de hotelketen CitizenM en de kantoorketen Spaces. De inspiratie voor dat laatste project komt uit zijn eigen ervaring: "Na de verkoop van Mexx zocht ik in Amsterdam een mooi, klein kantoor voor mijn investeringsmaatschappij. Dat was niet te vinden. Ook toen stond er al veel leeg, maar de eigenaren - veelal pensioenfondsen - bleven maar doen alsof zich opnieuw grote huurders voor periodes van tien jaar of langer zouden aandienen."

 

Laptop veroorzaakt kantoorrevolutie

Ze gingen ook volkomen voorbij aan de opkomst van de laptop, vindt Chadha: "De laptop is je werkplek. Niet iedere werknemer heeft meer een bureau nodig waarop hij een foto van vrouw en kind kan zetten."

 

Dit wordt intussen ook door andere bedrijven in de praktijk gebracht, maar Chadha denkt zich met Spaces te onderscheiden van de grijze massa. "De ruimtes die wij verhuren zitten in gebouwen met een winebar, met een bibliotheek, met informele hoekjes, met los te huren vergaderruimtes, met een programma van lezingen. Je kunt ook lid worden: dan heb je geen eigen ruimte om te werken, maar wel alle faciliteiten en de mogelijkheid om contacten te leggen. Voor een zzp'er is dat kansrijker dan thuis wachten op telefoontjes."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Richemont verwacht forse winststijging voor eerste halfjaar

17/10/2017

Luxebedrijf Richemont, eigenaar van onder andere horlogemerk Cartier, verwacht dat de winst voor de eerste helft van het boekjaar met maar liefst 80 procent de hoogte in gaat. Ook de omzet gaat met meer dan 10 procent vooruit.

Safe.Shop is nieuw wereldwijd e-commercekeurmerk

16/10/2017

Met Safe.Shop is het eerste wereldwijde keurmerk voor de e-commercesector gelanceerd. Momenteel zijn er nog maar twaalf landen aangesloten, maar dat aantal moet in de toekomst flink uitgebreid worden.

Primera opent 500e winkel

13/10/2017

Op 14 oktober opent Primera zijn 500e vestiging. Die eer is weggelegd voor ondernemer Remco Pol, die in het winkelcentrum De Driehoek in Oldenzaal zijn tweede winkel zal openen: voor de hele keten al de veertiene opening dit jaar.

Zeeman weet winst te verdubbelen

12/10/2017

De winst van winkelketen Zeeman is in het voorbije boekjaar meer dan verdubbeld ten opzichte van 2015. Ook de omzet ging er met enkele procenten op vooruit, vooral dankzij sterke prestaties buiten Nederland.

Brits bedrijf neemt Intertoys en Bart Smit over

12/10/2017

Blokker Holding heeft met de Britse investeerder Alteri een overnemer gevonden voor speelgoedketen Intertoys en diens winkels van Bart Smit. De verkoop van de winkels is deel van de nieuwe strategie van Blokker Holding.

Wie wint de VEDIS Retail Scriptieprijs 2017?

11/10/2017

Retailorganisatie VEDIS Retail heeft de shortlist bekendgemaakt voor de Scriptieprijs 2017. De winnares (want op de shortlist staan alleen vrouwen) van de prijs en de bijhorende som van 3000 euro wordt op 2 november bekend gemaakt. 

Back to top