Oprichter Mexx ziet kansen in kantoren | RetailDetail

Oprichter Mexx ziet kansen in kantoren

Oprichter Mexx ziet kansen in kantoren

Mexx-oprichter Rattan Chadha wil in Nederland een netwerk van flexibele kantoren opzetten. Na de eerste vestiging in Amsterdam volgt een tweede in het voormalige Esso-gebouw De Rode Olifant Den Haag.

Mexx-ervaring leidt tot nieuwe concepten

Chadha verkocht twaalf jaar geleden zijn modemerk Mexx voor honderden miljoenen, een beslissing die hem moeilijk viel maar die noodzakelijk was. "Met Mexx heb ik te lang gewacht met de volgende grote stap. Ik geloofde in het concept, maar durfde het niet aan nog meer winkels te openen. En toen ik wel zo ver was, kreeg je het World Online-debacle waardoor het niet meer mogelijk bleek geld op te halen met een beursgang. Uiteindelijk restte niets anders dan het binnenhalen van een grote investeerder. Ik heb het niet makkelijk gehad met de verkoop, nee. Het was alsof ik een kind had verloren", zegt hij in een interview met AD.

 

Intussen investeert hij in twee projecten, de hotelketen CitizenM en de kantoorketen Spaces. De inspiratie voor dat laatste project komt uit zijn eigen ervaring: "Na de verkoop van Mexx zocht ik in Amsterdam een mooi, klein kantoor voor mijn investeringsmaatschappij. Dat was niet te vinden. Ook toen stond er al veel leeg, maar de eigenaren - veelal pensioenfondsen - bleven maar doen alsof zich opnieuw grote huurders voor periodes van tien jaar of langer zouden aandienen."

 

Laptop veroorzaakt kantoorrevolutie

Ze gingen ook volkomen voorbij aan de opkomst van de laptop, vindt Chadha: "De laptop is je werkplek. Niet iedere werknemer heeft meer een bureau nodig waarop hij een foto van vrouw en kind kan zetten."

 

Dit wordt intussen ook door andere bedrijven in de praktijk gebracht, maar Chadha denkt zich met Spaces te onderscheiden van de grijze massa. "De ruimtes die wij verhuren zitten in gebouwen met een winebar, met een bibliotheek, met informele hoekjes, met los te huren vergaderruimtes, met een programma van lezingen. Je kunt ook lid worden: dan heb je geen eigen ruimte om te werken, maar wel alle faciliteiten en de mogelijkheid om contacten te leggen. Voor een zzp'er is dat kansrijker dan thuis wachten op telefoontjes."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.