Oproep Torfs en JBC: “Zet vrijdag zorgverleners in de bloemetjes”

Oproep Torfs en JBC: “Zet vrijdag zorgverleners in de bloemetjes”
Foto: Shutterstock.com

Retailers Torfs en JBC roepen vrijdag 15 mei uit tot ‘Dag voor de Zorg’, een dag waarop ze zorgverleners in de bloemetjes willen zetten. Ze roepen andere retailers op om mee te doen.

 

“Een sympathiegolf door de winkelstraten”

"We geven de mensen die dag in de winkel graag een kleine attentie om hen te bedanken. Iets tastbaars dus, in tijden waarin we al zoveel afstand moeten houden", zeggen initiatiefneemsters Lise Conix (Torfs) en Ann Claes (JBC). Ze roepen andere retailers op om mee te doen: "Als we met z’n allen onze waardering laten blijken, dan kan het als een sympathiegolf door de winkelstraten rollen." 

  

Oorspronkelijk stond zondag 15 maart aangekruist als 'Dag van de Zorg': de dag waarop alle mensen en organisaties die in zorg en welzijn actief zijn in de belangstelling staan, maar corona heeft daar anders over beslist. "De mensen uit de zorg doen al wekenlang het mogelijke en het onmogelijke voor onze gezondheid. Nu het openbare leven beetje bij beetje terug op gang komt, kunnen we als retailers onze dankbaarheid tonen", vindt Conix.

  

"We kunnen mensen jammer genoeg niet bedanken met een welgemeende handdruk of schouderklop, laat staan een hartverwarmende knuffel. Maar naast het applaus en de witte vlaggen die we uithangen, willen we al die mensen die zo goed voor ons zorgen wel een tastbare, kleine attentie geven", zegt ook Claes.

 

Steeds meer retailers sluiten zich aan bij deze warme actie: Bristol, Bel&Bo, Bent, Berca, Fiets!, Foodmaker, Van Marcke, Engels, DreamLand, Dreambaby, Ergosun, SimplyMe, Standaard Boekhandel, Duror Fashion Group (Terre Bleue, Gigue, Zilton), Norah Antwerpen (Stadsfeestzaal)... U ook? Meld het via redactie@retaildetail.be, dan maken we er samen een succes van!