Out-of-homesector kruipt (een beetje) recht

Out-of-homesector kruipt (een beetje) recht

De resultaten van de out-of-homebranche beginnen stilaan weer op peil te komen. In de tweede maand van dit jaar was de omzetdaling voor de sector nog maar 0,6 procent, tegenover een daling van 3,5 procent een jaar eerder.

Accijnzen zetten druk op brandstof

Daarmee lijkt een periode van dalende omzetten stilaan ten einde te komen. Toch zijn er nog een aantal categorieën waar het ergste nog steeds niet voorbij is: de categorie 'Petrol' blijft onder druk staan door hoge accijnzen, waardoor veel mensen over de grens hun brandstoftank gaan vullen.

 

"Wat lekt er nog meer weg als mensen in het buitenland tanken, daar tabak kopen en voor hun sterke drank de winkel in gaan? Daar staat tegenover dat veel Belgen die in de grensstreek wonen boodschappen doen in de Nederlandse supermarkt. Foodservice in Nederland is de verliezer", zegt marktonderzoeker Foodstep, dat de cijfers verzamelde.

 

Ook bij catering (-2,6 procent) en fastservice (-3,9 procent) is er nog een flinke daling, maar catering doet het daarbij wel een stuk beter dan een jaar eerder. De horeca viel terug na een sterke eerste maand van het jaar, maar kon nog steeds een groei van één procent laten optekenen.

Tags: