Out-of-homesector kruipt (een beetje) recht | RetailDetail

Out-of-homesector kruipt (een beetje) recht

Out-of-homesector kruipt (een beetje) recht

De resultaten van de out-of-homebranche beginnen stilaan weer op peil te komen. In de tweede maand van dit jaar was de omzetdaling voor de sector nog maar 0,6 procent, tegenover een daling van 3,5 procent een jaar eerder.

Accijnzen zetten druk op brandstof

Daarmee lijkt een periode van dalende omzetten stilaan ten einde te komen. Toch zijn er nog een aantal categorieën waar het ergste nog steeds niet voorbij is: de categorie 'Petrol' blijft onder druk staan door hoge accijnzen, waardoor veel mensen over de grens hun brandstoftank gaan vullen.

 

"Wat lekt er nog meer weg als mensen in het buitenland tanken, daar tabak kopen en voor hun sterke drank de winkel in gaan? Daar staat tegenover dat veel Belgen die in de grensstreek wonen boodschappen doen in de Nederlandse supermarkt. Foodservice in Nederland is de verliezer", zegt marktonderzoeker Foodstep, dat de cijfers verzamelde.

 

Ook bij catering (-2,6 procent) en fastservice (-3,9 procent) is er nog een flinke daling, maar catering doet het daarbij wel een stuk beter dan een jaar eerder. De horeca viel terug na een sterke eerste maand van het jaar, maar kon nog steeds een groei van één procent laten optekenen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof – waar ook Galeria Inno toe behoort – zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.