Overleg over afschaffing sperperiode | RetailDetail

Overleg over afschaffing sperperiode

Overleg over afschaffing sperperiode
Shutterstock

De komende dagen voert minister van Economie en Consumentenzaken Kris Peeters overleg met de retailsector rond het afschaffen van de sperperiode. Volgens hem wordt die toch niet gerespecteerd en heeft ze dus geen nut.

Massaal ontweken

“Wij stellen vast dat de sperperiode massaal wordt ontweken door private sales, door koppelverkoop enzovoort, vandaar dat wij ook de vraag hebben gesteld of we die niet beter zouden afschaffen”, aldus minister Peeters bij ATV. De solden zouden wél behouden worden en blijven dan de enige periodes in het jaar waar handelaars met verlies mogen verkopen. De komende dagen worden er gesprekken gevoerd met de sector en de minister van Middenstand Denis Ducarme.

 

Volgens minister Peeters zijn momenteel de signalen uit de middenstand niet geheel duidelijk, vooral omdat die zou pleiten voor het behoud van de sperperiode, terwijl ze die vervolgens massaal probeert te ontwijken. De twee meest populaire manieren om de sperperiode, die sinds 2 december is ingegaan, te ontwijken zijn koppelverkoop en fluistersolden. Bij die eerste wordt er pas korting gegeven bij aankoop van meerdere stuks, terwijl bij fluistersolden de korting enkel wordt toegepast wanneer de klant er specifiek achter vraagt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.

Bol.com rolt herhaalservice Bespaar Continu online uit

15/06/2018

Bol.com lanceert herhaalservice Bespaar Continu op de website. Vergelijkbaar met Amazon Prime, bezorgt de dienst vaste commodity-producten die mensen altijd in huis willen hebben tegen kortingen.