Overname Moleskine door D’Ieteren niet gesmaakt door aandeelhouders

Overname Moleskine door D’Ieteren niet gesmaakt door aandeelhouders

De aandeelhouders van de Brusselse groep D’Ieteren lijken niet helemaal tevreden met de overname van het Italiaanse Moleskine. Op de beurs in Brussel viel het aandeel sterk terug, nadat het nieuws werd bekend gemaakt.

Klassieke holding

De overname van Moleskine is op het eerste zicht dan ook een bijzonder vreemde stap: D’Ieteren is toch vooral bekend als invoerder van VW-merken en als meerderheidsaandeelhouder in Belron, het moederbedrijf van Carglass. Notitieboekjesmaker Moleskine past niet helemaal in dat rijtje.

 

CEO Alex Mille van D’Ieteren is het daar echter niet helemaal mee eens: hij noemt Moleskine een interessant project en zegt dat er in de toekomst mogelijk nog dergelijke investeringen zullen volgen. “We willen een strategische partner worden van bedrijven en ondernemers ondersteunen”, stelt hij volgens De Tijd.

 

Ook de analisten zijn het er niet helemaal over eens of de overname al dan niet een goede deal is. De overname zal onmiddellijk bijdragen tot de groepswinst, maar het moet nog blijken of het uiteindelijk een goede investering is geweest. Waar ze het wel over eens zijn, is dat D’Ieteren zich meer en meer lijkt om te vormen tot een industriële holding en dat de overname van Moleskine de deur openzet voor meer gelijkaardige deals.