Overname Moleskine door D’Ieteren niet gesmaakt door aandeelhouders

Overname Moleskine door D’Ieteren niet gesmaakt door aandeelhouders

Overname Moleskine door D’Ieteren niet gesmaakt door aandeelhouders

De aandeelhouders van de Brusselse groep D’Ieteren lijken niet helemaal tevreden met de overname van het Italiaanse Moleskine. Op de beurs in Brussel viel het aandeel sterk terug, nadat het nieuws werd bekend gemaakt.

Klassieke holding

De overname van Moleskine is op het eerste zicht dan ook een bijzonder vreemde stap: D’Ieteren is toch vooral bekend als invoerder van VW-merken en als meerderheidsaandeelhouder in Belron, het moederbedrijf van Carglass. Notitieboekjesmaker Moleskine past niet helemaal in dat rijtje.

 

CEO Alex Mille van D’Ieteren is het daar echter niet helemaal mee eens: hij noemt Moleskine een interessant project en zegt dat er in de toekomst mogelijk nog dergelijke investeringen zullen volgen. “We willen een strategische partner worden van bedrijven en ondernemers ondersteunen”, stelt hij volgens De Tijd.

 

Ook de analisten zijn het er niet helemaal over eens of de overname al dan niet een goede deal is. De overname zal onmiddellijk bijdragen tot de groepswinst, maar het moet nog blijken of het uiteindelijk een goede investering is geweest. Waar ze het wel over eens zijn, is dat D’Ieteren zich meer en meer lijkt om te vormen tot een industriële holding en dat de overname van Moleskine de deur openzet voor meer gelijkaardige deals.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.