Pabo opent erotische superstore in Amsterdam | RetailDetail

Pabo opent erotische superstore in Amsterdam

Pabo opent erotische superstore in Amsterdam
De Nederlandse Beate Uhse-dochter Pabo opent komend weekeinde in Amsterdam zijn eerste erotische superstore, die volledig gericht is op vrouwelijke klanten.

"Vrouwvriendelijke omgeving met lichte kleuren"

Pabo is groot geworden als postorderbedrijf en is de grootste onlineverkoper van erotiek in Europa, maar de onderneming heeft - net als moederbedrijf Beate Uhse - de afgelopen jaren niettemin de strategie moeten aanpassen. Door de overvloedige aanwezigheid van pornografie online is de markt voor de klassieke seksshop de afgelopen jaren ingestort. De eroticaverkoper heedt daarom een geslaagde heroriëntatie doorgevoerd: afgelopen jaar waren vrouwen goed voor 70 procent van de omzet.

 

"Het is geen donkere, groezelige seksshop met cabines en een bioscoop, maar juist een heel vrouwvriendelijke omgeving met lichte kleuren", zegt Linda Blommaert van Pabo in een toelichting tegen het ANP. Zij spreekt over een hele nieuwe winkelervaring gericht op beleving: "De toys staan op de juiste wijze uitgestald. Vrouwen vinden het fijn de speeltjes eerst vast te kunnen houden en er aan te snuffelen."

 

Pabo viert dit jaar zijn dertigjarig bestaan, maar maakt tegenwoordig deel uit van het Duitse erotische concern Beate Uhse. Onder de naam Mae B. exploiteert deze onderneming op de thuismarkt al sinds 2004 een keten van op vrouwen gerichte erotische winkels. Ook in Frankrijk en België is Beate Uhse al actief met op vrouwen gerichte seksshops. Als de vestiging in Amsterdam een succes is, moet de formule op meer plekken in de Nederlandse winkelstraten verschijnen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.