Pabo wil nog vijf winkels in Nederland

Pabo wil nog vijf winkels in Nederland

Erotiekwinkelketen Pabo zegt dat ze in Nederland nog ruimte ziet voor vijf extra vestigingen. Momenteel is er al één winkel van het zusterbedrijf van Christine le Duc, die in januari zijn deuren opende in Amsterdam.

Toegankelijker

De winkels van Pabo in Nederland zullen werken via het nieuwe concept van de keten, dat veel vrouwvriendelijker is. Zo wil Pabo zijn winkels toegankelijker maken: "In de oude winkels hadden ze toch eerder het gevoel van 'ik doe iets wat ik eigenlijk niet mag'", zegt marketingmanager Linda Blommaert in RetailTrends.

 

Die omslag wordt vooral gedaan, omdat het merendeel van de omzet bij Pabo tegenwoordig gehaald wordt bij vrouwen. Tot voor enkele jaren werd zeventig procent verkocht aan mannen, terwijl dat nu andersom is. "We beseffen dat onze toekomst bij hen [vrouwen] ligt", zegt directeur category management Audrey van Ham.

 

Zusterbedrijf Christine le Duc begon deze zomer al aan een transformatie om meer vrouwen aan te trekken. Ook de tien Belgische winkels van Pabo zullen een inrichting volgens het nieuwe concept krijgen.

Tags: