Pearle-moeder neemt Tesco Opticians over

Pearle-moeder neemt Tesco Opticians over

Tesco Opticians, de brillenketen van de Britse supermarktgigant Tesco, wordt overgenomen door het op de Amsterdamse beurs genoteerde GrandVision. De deal moet wel nog groen licht krijgen van de Britse concurrentiewaakhond.

209 optiekwinkels

Tesco Opticians is in het Verenigd Koninkrijk en Ierland actief met 209 vestigingen, die werk bieden aan 1.500 mensen en vorig jaar goed waren voor een omzet van 90 miljoen pond (ruim 105 miljoen euro tegen de huidige wisselkoers). Welk bedrag GrandVision op tafel legt voor de overname, is niet meegedeeld.

 

GrandVision was al aanwezig in Groot-Brittannië met brillenketen Vision Express. Met de 209 winkels van Tesco erbij komt het aantal vestigingen nu op 598. De overname heeft geen gevolgen voor het personeel van de Tesco-optiekzaken, zo benadrukt GrandVision, dat hoopt de deal in de tweede jaarhelft te kunnen afronden.

 

GrandVision is intussen actief in veertig landen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië. De groep boven brillenketens als Pearle en GrandOptical telt meer dan 6.500 verkooppunten en ruim 31.000 medewerkers wereldwijd. GrandVision boekte vorig jaar een totale omzet van 3,3 miljard euro, een stijging met 3,5%.