'Percentage korting effectiefste uitverkoop'

'Percentage korting effectiefste uitverkoop'

Het geven van korting uitgedrukt in een percentage is de meest effectieve manier om de omzet aan te jagen. Deze techniek werkt beter dan 'twee halen, één betalen' en andere methodes om korting aan te geven, weten Zeeman en ICI Paris XL.

Welles-nietes over uitverkoopstrategie

Zeeman probeerde verschillende methodes, waaronder 'twee halen, één betalen', maar "dat werkt minder goed. Je komt op dezelfde kortingspercentages uit, maar mensen willen juist dat ene product met fikse korting kopen", zegt Rob Haas van Zeeman in de krant. Jan-Derek Groenendaal van ICI Paris XL is het daar mee eens. "Bij korting zijn mensen sneller bereid iets nieuws uit te proberen. Met een fikse korting neem je sneller risico", stelt hij.

 

Niet iedereen denkt dat uitverkoop nog even effectief is als vroeger: een woordvoerder van brancheorganisatie CBW-Mitex denkt dat consumenten de afgelopen jaren in Nederland minder gevoelig geworden zijn voor het fenomeen uitverkoop. Volgens hem berokkenen de vele tussentijdse opruimingen het evenement schade. "Daarin zijn de meeste items al weggewerkt, waardoor er minder in de grote opruiming terecht komt"

Tags: