!Pet Boekhandel gaat verder als The Read Shop | RetailDetail

!Pet Boekhandel gaat verder als The Read Shop

!Pet Boekhandel gaat verder als The Read Shop

!Pet Boekhandel in Hoogeveen gaat voortaan verder onder de formule van The Read Shop: de winkel zal begin oktober onder de nieuwe formule openen, na een grondige verbouwing van het interieur.

Koerswijziging

De samenwerking met The Read Shop is het gevolg van een koerswijziging van de boekhandel in augustus van vorig jaar. Toen werd er besloten om te focussen op de kernactiviteiten en het verlagen van de kosten. Dankzij The Read Shop kan die strategie verder worden uitgewerkt.

 

!Pet zal nu immers ondersteuning krijgen op vlak van condities, marketing, assortiment, ICT en winkelbegeleiding. Verder krijgt het ook toegang tot de vernieuwingen binnen de keten, zoals de Instore Kiosk, waar klanten door het assortiment kunnen struinen via een aanraakscherm. Boeken die niet beschikbaar zijn, kunnen zo toch online besteld worden.

 

!Pet werd al in 1857 opgericht en is niet enkel actief als boekhandel: via petcomputers.nl en petdirect.nl verkoop het ook onder andere kantoorbenodigdheden en computer hardware. Sinds 2007 is het bedrijf ook hofleverancier.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Wehkamp en BCC slaan handen in elkaar

05/07/2018

Onlineretailer Wehkamp en elektroketen BCC worden exclusieve alliantiepartners: vanaf oktober starten de formules een grote strategische samenwerking, die in fases steeds verder zal worden uitgebreid.

Zomeractie: ontdek Antwerpen als internationaal retaillaboratorium

04/07/2018

Antwerpen is een van de meest trendsettende steden en belangrijkste retaillaboratoria van het moment. Zowel grote internationale ketens als startups innoveren en experimenteren er met nieuwe concepten. Antwerp hunt gidst je er langs, nu met exclusieve zomerkorting.