!Pet Boekhandel gaat verder als The Read Shop | RetailDetail

!Pet Boekhandel gaat verder als The Read Shop

!Pet Boekhandel gaat verder als The Read Shop

!Pet Boekhandel in Hoogeveen gaat voortaan verder onder de formule van The Read Shop: de winkel zal begin oktober onder de nieuwe formule openen, na een grondige verbouwing van het interieur.

Koerswijziging

De samenwerking met The Read Shop is het gevolg van een koerswijziging van de boekhandel in augustus van vorig jaar. Toen werd er besloten om te focussen op de kernactiviteiten en het verlagen van de kosten. Dankzij The Read Shop kan die strategie verder worden uitgewerkt.

 

!Pet zal nu immers ondersteuning krijgen op vlak van condities, marketing, assortiment, ICT en winkelbegeleiding. Verder krijgt het ook toegang tot de vernieuwingen binnen de keten, zoals de Instore Kiosk, waar klanten door het assortiment kunnen struinen via een aanraakscherm. Boeken die niet beschikbaar zijn, kunnen zo toch online besteld worden.

 

!Pet werd al in 1857 opgericht en is niet enkel actief als boekhandel: via petcomputers.nl en petdirect.nl verkoop het ook onder andere kantoorbenodigdheden en computer hardware. Sinds 2007 is het bedrijf ook hofleverancier.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.