Peter Brouwer geen directeur meer bij Bruna | RetailDetail

Peter Brouwer geen directeur meer bij Bruna

Peter Brouwer geen directeur meer bij Bruna

Sinds 1 oktober is Peter Brouwer vertrokken als algemeen directeur bij Bruna. Dat bevestigde Fred Zeegers, algemeen directeur bij moederbedrijf Postkantoren BV. Voorlopig zal Zeegers de functie van Brouwer gaan invullen, tot er een opvolger is aangeduid.

Persoonlijke keuze

"Het vertrek is geheel zijn persoonlijke keuze", verklaart Zeegers aan RetailNews. Hij ontkent tevens dat Peter Brouwer is vertrokken omdat het bedrijf te traag ontwikkelde naar de geïntegreerde multichannelaanpak die Brouwer eerder had uitgetekend. "We gaan juist verder met de weg die hij is ingeslagen. De bestuurder is nu weg, maar aan de strategie verandert niets."

 

Brouwer maakte pas enkele weken geleden bekend dat hij er mee wilde ophouden. "Dan geldt er natuurlijk een opzegtermijn. Maar als iemand ermee wil stoppen, moet je daar niet te lang mee wachten", stelt Zeegers nog. De eerste maanden zal Brouwer wel nog adviseren achter de schermen. Zeegers hoopt binnen drie tot vijf maanden een opvolger aan te duiden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.