Peter Brouwer geen directeur meer bij Bruna | RetailDetail

Peter Brouwer geen directeur meer bij Bruna

Peter Brouwer geen directeur meer bij Bruna

Sinds 1 oktober is Peter Brouwer vertrokken als algemeen directeur bij Bruna. Dat bevestigde Fred Zeegers, algemeen directeur bij moederbedrijf Postkantoren BV. Voorlopig zal Zeegers de functie van Brouwer gaan invullen, tot er een opvolger is aangeduid.

Persoonlijke keuze

"Het vertrek is geheel zijn persoonlijke keuze", verklaart Zeegers aan RetailNews. Hij ontkent tevens dat Peter Brouwer is vertrokken omdat het bedrijf te traag ontwikkelde naar de geïntegreerde multichannelaanpak die Brouwer eerder had uitgetekend. "We gaan juist verder met de weg die hij is ingeslagen. De bestuurder is nu weg, maar aan de strategie verandert niets."

 

Brouwer maakte pas enkele weken geleden bekend dat hij er mee wilde ophouden. "Dan geldt er natuurlijk een opzegtermijn. Maar als iemand ermee wil stoppen, moet je daar niet te lang mee wachten", stelt Zeegers nog. De eerste maanden zal Brouwer wel nog adviseren achter de schermen. Zeegers hoopt binnen drie tot vijf maanden een opvolger aan te duiden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.