Pets Place verkoopt nu ook in België via bol.com

Pets Place verkoopt nu ook in België via bol.com

Pets Place verkoopt nu ook in België via bol.com
Shutterstock

Pets Place gaat zijn volledige assortiment van huis- en erfdierproducten nu ook via bol.com verkopen. De Nederlandse keten hoopt daarmee ook Belgische klanten te werven en te beleveren vanuit zijn distributiecentrum in Ede.

 

Stap richting omnichannel

Samen met tuinwinkelketen Boerenbond houdt Pets Place vandaag al 180 fysieke winkels open in Nederland, maar wil zijn bereik nu ook internationaal uitbreiden. De keten gaat daarvoor een samenwerking aan met het online winkelplatform bol.com: het volledige assortiment van producten voor huis- en erfdieren zal voortaan dus ook ter beschikking komen van de acht miljoen klanten die bij bol.com winkelen.

 

Het winkelplatform is het eerste externe online kanaal dat de dierenspeciaalzaak inzet om haar omnichannelstrategie kracht bij te zetten. “We hadden al een eigen webshop, maar door samen te werken met bol.com vergroten we ons bereik en ongetwijfeld ook onze omzet, want we genieten mee van de ervaring en kwaliteitsservice waar bol.com bekend om is,” vertelt commercieel directeur Cora Kleinhout.

 

Ook Belgische markt

Bovendien krijgt Pets Place nu ook een voet tussen de deur op de Belgische markt voor huis- en erfdierproducten. “Toch online, want fysieke winkels komen er voorlopig niet in België,” zo merkt Kleinhout op: “Maar met meer dan anderhalf miljoen Belgen die geregeld winkelen op bol.com is het platform een uitstekende opstap naar naambekendheid bij onze zuiderburen.”

 

De bestellingen die Belgische en Nederlandse klanten voortaan plaatsen via bol.com zal Pets Place wel zelf blijven afhandelen. Het bedrijf zal alle verzendingen organiseren vanuit het distributiecentrum in Ede, waar ruim 12.000 artikelen op voorraad liggen. Ook voor bol.com vormt de nieuwe samenwerking een meerwaarde, meent Margaret Versteden, directeur winkels bij bol.com: “Klanten konden in onze winkel Dier al terecht voor honden-, katten- en paardenartikelen, maar nu ook Pets Place toetreedt, verruimt het assortiment aanzienlijk en de knowhow van een grote dierenspeciaalzaak als Pets Place krijgen we er meteen ook bij.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.