Philip Morris gaat productie uitbreiden

Philip Morris gaat productie uitbreiden

Philip Morris gaat zijn sigarettenfabriek in Bergen op Zoom vanaf 2018 uitbreiden. De fabrikant investeert 65 miljoen euro voor de productie van speciale tabak voor innovatieve verwarmde tabaksproducten. De uitbreiding kan zeventig banen opleveren.

Nieuwe productielijnen voor tabaksinnovaties

Met de investering van moederbedrijf Philip Morris International (PMI) wordt een deel van de beschikbare fabrieksruimte van Philip Morris Holland in Bergen op Zoom opnieuw benut. Er worden twee nieuwe productielijnen geïnstalleerd voor de productie van halffabricaten, speciale tabak die wordt verwerkt in HeatSticks, een tabaksproduct dat is ontwikkeld voor gebruik met een elektronisch apparaatje, de iQOS.

 

Het product is gebaseerd op een technologie waarbij de tabak wordt verwarmd in plaats van verbrand. iQOS maakt deel uit van een reeks producten met een verlaagd risicoprofiel, die PMI ontwikkelt en op de markt brengt. iQOS is reeds op de markt gebracht in Japan, Zwitserland, Italië en Portugal. Philip Morris wil volwassen rokers die niet willen of kunnen stoppen met roken laten overstappen op producten met een "verlaagd risicoprofiel".

 

De sigarettenproductie in Bergen op Zoom werd in september 2014 stopgezet. De fabriek werd sindsdien benut voor logistieke activiteiten en de productie van halffabricaten en vloeistoffen voor elektronische sigaretten. Philip Morris heeft momenteel werkgelegenheid voor 187 mensen. Het bedrijf biedt daarnaast via derde partijen werkgelegenheid aan ongeveer 250 mensen.