Philip Morris gaat productie uitbreiden | RetailDetail

Philip Morris gaat productie uitbreiden

Philip Morris gaat productie uitbreiden

Philip Morris gaat zijn sigarettenfabriek in Bergen op Zoom vanaf 2018 uitbreiden. De fabrikant investeert 65 miljoen euro voor de productie van speciale tabak voor innovatieve verwarmde tabaksproducten. De uitbreiding kan zeventig banen opleveren.

Nieuwe productielijnen voor tabaksinnovaties

Met de investering van moederbedrijf Philip Morris International (PMI) wordt een deel van de beschikbare fabrieksruimte van Philip Morris Holland in Bergen op Zoom opnieuw benut. Er worden twee nieuwe productielijnen geïnstalleerd voor de productie van halffabricaten, speciale tabak die wordt verwerkt in HeatSticks, een tabaksproduct dat is ontwikkeld voor gebruik met een elektronisch apparaatje, de iQOS.

 

Het product is gebaseerd op een technologie waarbij de tabak wordt verwarmd in plaats van verbrand. iQOS maakt deel uit van een reeks producten met een verlaagd risicoprofiel, die PMI ontwikkelt en op de markt brengt. iQOS is reeds op de markt gebracht in Japan, Zwitserland, Italië en Portugal. Philip Morris wil volwassen rokers die niet willen of kunnen stoppen met roken laten overstappen op producten met een "verlaagd risicoprofiel".

 

De sigarettenproductie in Bergen op Zoom werd in september 2014 stopgezet. De fabriek werd sindsdien benut voor logistieke activiteiten en de productie van halffabricaten en vloeistoffen voor elektronische sigaretten. Philip Morris heeft momenteel werkgelegenheid voor 187 mensen. Het bedrijf biedt daarnaast via derde partijen werkgelegenheid aan ongeveer 250 mensen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.