Picnic gaat DHL-pakketjes ophalen

Picnic haalt DHL-pakketjes op
Picnic

Online supermarkt Picnic gaat samenwerken met koerierbedrijf DHL. Vanaf begin volgende maand zullen de bezorgers van de websupermarkt DHL-pakketjes, zoals retourzendingen van webwinkels, bij klanten ophalen.

 

Enkel ophalen

De ophaalservice start op 2 april in Gouda en Zoetermeer, meldt Distrifood. Klanten zullen vanaf die dag hun DHL-pakketjes kunnen meegeven aan de bezorgers van Picnic. In eerste instantie zal Picnic enkel pakjes ophalen, maar niet zelf afleveren. Klanten kunnen zowel retourzendingen als pakjes die ze zelf willen versturen meegeven met de bezorgers. DHL neemt wel nog de aflevering bij de geadresseerden voor zijn rekening.

 

Het is de bedoeling om de dienst nadien verder uit te rollen naar andere regio’s in Nederland. Op termijn hoopt Michiel Muller, medeoprichter van Picnic, ook zelf pakketjes van DHL te kunnen afleveren bij consumenten. "Stel dat je schoenen bij een webshop hebt gekocht, dan krijg je die meteen mee met je boodschappen", zegt hij.

 

Het is niet voor het eerst dat Picnic logistieke diensten verleent aan derden: de online supermarkt haalt ook al pakketjes op voor Wehkamp en werkte in het verleden samen met bezorgbedrijf Sandd, dat inmiddels werd overgenomen door PostNL. Verder haalt het bedrijf lege batterijen op bij klanten en levert het Nespresso-capsules aan huis.