Pieter Zwart is EY Entrepreneur of the Year

Pieter Zwart is EY Entrepreneur of the Year

Coolblue-CEO Pieter Zwart is verkozen tot de EY Entrepreneur of the Year. Hij volgt daarbij de topman van Dutch Flower Groep, Marco van Zijverden, op en zal nu namens Nederland deelnemen aan de verkiezing van World Entrepreneur of the Year.

Voorbeedlbedrijf

Pieter Zwart kreeg de prijs, want hij is volgens de jury “een ondernemer die vanuit het niets is begonnen met als ambitie om hét voorbeeldbedrijf te worden op het gebied van klantgericht ondernemen, en die daarmee niet alleen voor zijn medewerkers, maar voor heel ondernemend Nederland een boegbeeld is geworden.”

 

Jaap Korteweg van De Vegetarische Slager kreeg dan weer de prijs voor Emerging Entrepreneur of the Year. “Hij vertaalt oprecht idealisme in down-to-earth ondernemerschap, durft daarbij de gebaande paden te verlaten en bouwt op die manier niet alleen aan een succesvol bedrijf, maar ook aan een legacy van potentieel onschatbare waarde”, vertelde de jury over zijn verkiezing.

 

Dit jaar werd ook voor het eerst de Family Business Legacy Award uitgereikt, waarbij familiebedrijven die een goede mix hebben tussen familiewaarden en professioneel leiderschap worden beloond. Die prijs ging naar Jumbo Supermarkten.

 

Binnen enkele weken worden ook de Belgische winnaars bekend gemaakt. Dan weten de Belgische finalisten wie Onderneming van het Jaar wordt.