Pinbetalingen niet sneller op rekening retailer | RetailDetail

Pinbetalingen niet sneller op rekening retailer

Pinbetalingen niet sneller op rekening retailer

Pintransacties zullen voorlopig niet sneller worden overgeboekt op rekeningen van retailers tijdens weekenden of feestdagen. Volgens minister Dijsselbloem van Financiën is een snellere oplossing niet mogelijk.

Betalingen via Europese Centrale Bank

De betalingen tussen banken lopen via de Europese Centrale Bank, maar die is 110 dagen per jaar gesloten waardoor de transacties vertraging oplopen. Hierin zal voorlopig geen verandering komen, omdat in andere eurolanden geen klachten binnenkomen over het verwerken van de betalingen, zegt de minister.

 

Retailers lopen tientallen miljoenen euro’s per jaar mis omdat banken de pinbetalingen van consumenten in het weekend en tijdens feestdagen later ontvangen. Naast de rente die ze over hun inkomsten mislopen, hebben sommige winkeliers daardoor problemen met het betalen van belastingen. Volgens branchevereniging Detailhandel Nederland wordt het probleem nog groter als het weekend tijdens een maandwisseling valt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.