Plannen voor splitsing Metro Group definitief goedgekeurd

Plannen voor splitsing Metro Group definitief goedgekeurd

De plannen voor de splitsing van de Metro Group in twee aparte bedrijven, waarbij de activiteiten rond consumentenelektronica gesplitst worden van de rest van het bedrijf, zijn definitief goedgekeurd door het bestuur.

Geen extra kapitaal

Om de tak consumentenelektronica te ondersteunen, zal die wel een aandeel van tien procent behouden in de rest van het bedrijf. Zo moet het een sterkere financiële basis hebben. De splitsing zal er wel komen zonder dat er extra kapitaal moet worden opgehaald, hoewel analisten eerder hadden voorspeld dat Metro Group tot 900 miljoen euro extra kapitaal zou moeten zoeken om de splitsing tot een goed einde te brengen.

 

Indien nodig kan het aandeel van tien procent dat de tak consumentenelektronica behoudt, in de toekomst nog steeds verkocht worden. Zo kan er toch nog extra kapitaal opgehaald worden, maar dan is er geen goedkeuring van de aandeelhouders nodig. Zo weet Metro alle opties voor de toekomst open te houden.

 

Metro Group verwacht de splitsing midden 2017 volledig rond te krijgen, al zullen de twee bedrijven al pro forma van elkaar gesplitst worden vanaf 30 september 2016. Bij de splitsing zullen de meeste schulden worden ondergebracht in het nieuwe wholesale- en voedingsbedrijf.