Plannen voor splitsing Metro Group definitief goedgekeurd

Plannen voor splitsing Metro Group definitief goedgekeurd

Plannen voor splitsing Metro Group definitief goedgekeurd

De plannen voor de splitsing van de Metro Group in twee aparte bedrijven, waarbij de activiteiten rond consumentenelektronica gesplitst worden van de rest van het bedrijf, zijn definitief goedgekeurd door het bestuur.

Geen extra kapitaal

Om de tak consumentenelektronica te ondersteunen, zal die wel een aandeel van tien procent behouden in de rest van het bedrijf. Zo moet het een sterkere financiële basis hebben. De splitsing zal er wel komen zonder dat er extra kapitaal moet worden opgehaald, hoewel analisten eerder hadden voorspeld dat Metro Group tot 900 miljoen euro extra kapitaal zou moeten zoeken om de splitsing tot een goed einde te brengen.

 

Indien nodig kan het aandeel van tien procent dat de tak consumentenelektronica behoudt, in de toekomst nog steeds verkocht worden. Zo kan er toch nog extra kapitaal opgehaald worden, maar dan is er geen goedkeuring van de aandeelhouders nodig. Zo weet Metro alle opties voor de toekomst open te houden.

 

Metro Group verwacht de splitsing midden 2017 volledig rond te krijgen, al zullen de twee bedrijven al pro forma van elkaar gesplitst worden vanaf 30 september 2016. Bij de splitsing zullen de meeste schulden worden ondergebracht in het nieuwe wholesale- en voedingsbedrijf.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.

Bol.com rolt herhaalservice Bespaar Continu online uit

15/06/2018

Bol.com lanceert herhaalservice Bespaar Continu op de website. Vergelijkbaar met Amazon Prime, bezorgt de dienst vaste commodity-producten die mensen altijd in huis willen hebben tegen kortingen.

Franchisesector sneller gegroeid dan hele Nederlandse economie

14/06/2018

Terwijl de Nederlandse economie in de periode 2015-2017 met 7,37% groeide, klokte de franchisesector af op een groei van 7,57%. En dat ondanks de lichte daling van het aantal formules en vooral de "dieprode cijfers" van de modesector.