Plus-kaart Delhaize gaat Xtra-kaart Colruyt achterna

Plus-kaart Delhaize gaat Xtra-kaart Colruyt achterna

Plus-kaart Delhaize gaat Xtra-kaart Colruyt achterna

De "nieuwe strategie" waarmee Delhaize nog voor de zomer uitpakt, zal ook een nieuw promotiebeleid omvatten. Daarbij sneuvelt het bijna 25 jaar oude systeem van punten sparen met de Plus-kaart.

 

Gedaan met punten sparen voor cheques

Een kwart eeuw bestaat ze al, maar de Plus-kaart loopt op haar laatste beentjes. De Standaard schrijft dat het spaarsysteem waarbij klanten punten sparen en die dan kunnen omzetten in kortingbonnen van 5 euro of inruilen voor items uit een cadeau-assortiment, nog dit jaar verdwijnt.

 

Aanvankelijk gaf de Plus-kaart recht op 1% korting op de aankopen, maar in 2003 werd dat gehalveerd tot een halve procent. “Het gevolg is dat klanten erg lang moeten sparen om nog aan hun kortingbon te geraken”, schrijft de krant.

 

In plaats van sparen zal Delhaize een directe korting aan de kassa geven, naar het voorbeeld van de Xtra-kaart van Colruyt. Die korting zal enkel gelden voor klanten die zich als dusdanig hebben geregistreerd. Of dat via de bestaande Plus-kaart zal gebeuren, is niet duidelijk.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Ahold Delhaize groeit vooral online

09/05/2018

Fusiegroep Ahold Delhaize blikt terug op een degelijk eerste kwartaal dankzij een ommekeer in België, goede prestaties in de Verenigde Staten en een sterke groei online. Ongunstige wisselkoersen bederven het feestje een beetje.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.