Poiesz opent eerste supermarkten van concept 2.0 | RetailDetail

Poiesz opent eerste supermarkten van concept 2.0

Poiesz opent eerste supermarkten van concept 2.0

Supermarktketen Poiesz opent vandaag in Franeker zijn eerste winkel die werd omgebouwd naar het nieuwe concept: Puur Poiesz 2.0. Het wil nu elke maand minstens één van de in totaal 69 winkels ombouwen.

Digitale vernieuwingen

In het nieuwe concept worden zowel het uiterlijk als de inrichting van de winkels aangepast. Daarnaast komen er digitale vernieuwingen, die eerder dit jaar werden uitgetest in de filialen van Sneek en Heerenveen. Klanten zullen voortaan hun eigen boodschappen kunnen scannen en er komen schermen in de supermarkten die boodschappen voor de klanten bevatten. De medewerkers moeten dan weer meer aandacht schenken aan de dienstverlening aan de consument, klinkt het.

 

Poiesz Supermarkten is een Fries bedrijf en de enige zelfstandige supermarktketen in het noorden van Nederland. Het werd in 1923 opgericht en het familiebedrijf heeft momenteel 69 filialen, waarvan de meeste in Friesland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.