Polare krijgt geen vertrouwen van uitgevers

Polare krijgt geen vertrouwen van uitgevers

Vorige week vroeg Polare in een brief aan de verschillende uitgevers om hun vertrouwen uit te spreken in de boekenwinkelketen. Nu blijkt echter dat enkele uitgevers de brief niet zullen ondertekenen.

Gesprekken met Centraal Boekhuis

De brief van Polare aan de uitgevers is een gevolg van de beslissing van het Centraal Boekhuis om geen boeken meer te leveren aan de keten die in handen is van ProCures. Polare heeft al gesprekken aangeknoopt met Centraal Boekhuis om tot een oplossing te komen, maar vroeg in afwachting daarvan dus de steun van de andere uitgevers.

 

Enkele uitgevers hebben nu anoniem laten weten dat ze de brief niet zullen ondertekenen. Er wordt wel verwacht dat er snel een oplossing uit de bus zal komen met Centraal Boekhuis, maar dat er eisen zullen gesteld worden aan Polare. Zo zou er een nieuwe investeerder moeten komen en zou er ook een andere leiding moeten komen voor de keten. Ook zou Centraal Boekhuis Polare een streng betalingsregime willen opleggen, om problemen als deze in de toekomst te vermijden.

 

Volgens Boekblad heeft Polare sinds midden december al verschillende voorstellen gedaan aan Centraal Boekhuis en andere uitgevers over het afbouwen van openstaande saldo's, al blijft Polare ontkennen dat het een betalingsachterstand heeft bij Centraal Boekhuis.

Tags: