Polare krijgt geen vertrouwen van uitgevers | RetailDetail

Polare krijgt geen vertrouwen van uitgevers

Polare krijgt geen vertrouwen van uitgevers

Vorige week vroeg Polare in een brief aan de verschillende uitgevers om hun vertrouwen uit te spreken in de boekenwinkelketen. Nu blijkt echter dat enkele uitgevers de brief niet zullen ondertekenen.

Gesprekken met Centraal Boekhuis

De brief van Polare aan de uitgevers is een gevolg van de beslissing van het Centraal Boekhuis om geen boeken meer te leveren aan de keten die in handen is van ProCures. Polare heeft al gesprekken aangeknoopt met Centraal Boekhuis om tot een oplossing te komen, maar vroeg in afwachting daarvan dus de steun van de andere uitgevers.

 

Enkele uitgevers hebben nu anoniem laten weten dat ze de brief niet zullen ondertekenen. Er wordt wel verwacht dat er snel een oplossing uit de bus zal komen met Centraal Boekhuis, maar dat er eisen zullen gesteld worden aan Polare. Zo zou er een nieuwe investeerder moeten komen en zou er ook een andere leiding moeten komen voor de keten. Ook zou Centraal Boekhuis Polare een streng betalingsregime willen opleggen, om problemen als deze in de toekomst te vermijden.

 

Volgens Boekblad heeft Polare sinds midden december al verschillende voorstellen gedaan aan Centraal Boekhuis en andere uitgevers over het afbouwen van openstaande saldo's, al blijft Polare ontkennen dat het een betalingsachterstand heeft bij Centraal Boekhuis.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.