Polare krijgt geen vertrouwen van uitgevers | RetailDetail

Polare krijgt geen vertrouwen van uitgevers

Polare krijgt geen vertrouwen van uitgevers

Vorige week vroeg Polare in een brief aan de verschillende uitgevers om hun vertrouwen uit te spreken in de boekenwinkelketen. Nu blijkt echter dat enkele uitgevers de brief niet zullen ondertekenen.

Gesprekken met Centraal Boekhuis

De brief van Polare aan de uitgevers is een gevolg van de beslissing van het Centraal Boekhuis om geen boeken meer te leveren aan de keten die in handen is van ProCures. Polare heeft al gesprekken aangeknoopt met Centraal Boekhuis om tot een oplossing te komen, maar vroeg in afwachting daarvan dus de steun van de andere uitgevers.

 

Enkele uitgevers hebben nu anoniem laten weten dat ze de brief niet zullen ondertekenen. Er wordt wel verwacht dat er snel een oplossing uit de bus zal komen met Centraal Boekhuis, maar dat er eisen zullen gesteld worden aan Polare. Zo zou er een nieuwe investeerder moeten komen en zou er ook een andere leiding moeten komen voor de keten. Ook zou Centraal Boekhuis Polare een streng betalingsregime willen opleggen, om problemen als deze in de toekomst te vermijden.

 

Volgens Boekblad heeft Polare sinds midden december al verschillende voorstellen gedaan aan Centraal Boekhuis en andere uitgevers over het afbouwen van openstaande saldo's, al blijft Polare ontkennen dat het een betalingsachterstand heeft bij Centraal Boekhuis.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit z’n voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Wehkamp en BCC slaan handen in elkaar

05/07/2018

Onlineretailer Wehkamp en elektroketen BCC worden exclusieve alliantiepartners: vanaf oktober starten de formules een grote strategische samenwerking, die in fases steeds verder zal worden uitgebreid.