Polare krijgt weer boeken na sanering | RetailDetail

Polare krijgt weer boeken na sanering

Polare krijgt weer boeken na sanering

Boekenketen Polare mag opgelucht ademhalen: er zijn eindelijk afspraken gemaakt met het Centraal Boekhuis en dus kunnen er opnieuw boeken geleverd worden. Alle plooien zouden nu zijn gladgestreken.

Tweede reorganisatie

"Het heeft lang geduurd, wij willen snel weer alle winkels op de rails zetten", laat een woordvoerder van Polare weten aan De Telegraaf. "Wij vinden het jammer dat het Centraal Boekenhuis vorige week eenzijdig de levering stopzette, terwijl de onderhandelingen al sinds eind november liepen. Daarmee hebben ze de hele branche onder spanning gezet."

 

In de nieuwe afspraken is de kredietlimiet van Polare bij Centraal Boekhuis flink teruggebracht en zal ook de betalingstermijn verminderd worden. Polare moet zijn openstaand saldo eveneens met ruim dertig procent doen zakken.


De langdurige en scherpe onderhandelingen met het Centraal Boekenhuis waren volgens Polare weliswaar noodzakelijk omdat een nieuwe reorganisatie zich aandiende bij de boekhandelsketen. Dalende verkopen - volgens GfK liepen de omzetcijfers op de boekenmarkt vorig jaar met 11 procent terug - hebben de keten duidelijk gemaakt dat er verder gesaneerd en bespaard moest worden.

 

Bij Polare menen ze niettemin dat de problemen nu voorbij zijn: het bedrijf verwacht in mei een positief bedrijfsresultaat te kunnen voorleggen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.