Polare krijgt weer boeken na sanering | RetailDetail

Polare krijgt weer boeken na sanering

Polare krijgt weer boeken na sanering

Boekenketen Polare mag opgelucht ademhalen: er zijn eindelijk afspraken gemaakt met het Centraal Boekhuis en dus kunnen er opnieuw boeken geleverd worden. Alle plooien zouden nu zijn gladgestreken.

Tweede reorganisatie

"Het heeft lang geduurd, wij willen snel weer alle winkels op de rails zetten", laat een woordvoerder van Polare weten aan De Telegraaf. "Wij vinden het jammer dat het Centraal Boekenhuis vorige week eenzijdig de levering stopzette, terwijl de onderhandelingen al sinds eind november liepen. Daarmee hebben ze de hele branche onder spanning gezet."

 

In de nieuwe afspraken is de kredietlimiet van Polare bij Centraal Boekhuis flink teruggebracht en zal ook de betalingstermijn verminderd worden. Polare moet zijn openstaand saldo eveneens met ruim dertig procent doen zakken.


De langdurige en scherpe onderhandelingen met het Centraal Boekenhuis waren volgens Polare weliswaar noodzakelijk omdat een nieuwe reorganisatie zich aandiende bij de boekhandelsketen. Dalende verkopen - volgens GfK liepen de omzetcijfers op de boekenmarkt vorig jaar met 11 procent terug - hebben de keten duidelijk gemaakt dat er verder gesaneerd en bespaard moest worden.

 

Bij Polare menen ze niettemin dat de problemen nu voorbij zijn: het bedrijf verwacht in mei een positief bedrijfsresultaat te kunnen voorleggen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.