Polare winkels gesloten in Nederland

Polare winkels gesloten in Nederland

Alle winkels van Polare in Nederland worden gesloten. Sinds een paar weken is er al sprake van problemen bij de boekenwinkelketen, maar die leken opgelost. Er wordt volgens eigenaar ProCures gesproken met geïnteresseerde partijen.

Heroriëntatie

"De organisatie acht deze maatregel noodzakelijk om haar voortbestaan veilig te stellen", luidt het bij De Tijd. Polare wil van de (voorlopig tijdelijke) sluiting gebruik maken om een strategische heroriëntatie door te voeren. De outletwinkels en de Belgische vestigingen blijven wel open.


Het bestuur van Polare, dat in 2011 ontstond na de fusie van De Slegte en Selexyz na een overname door ProCures, had van zijn partners graag een tijdelijk verruimde kredietregeling willen krijgen. De voorwaarden werden echter niet aanvaard door de partners en Centraal Boekhuis besloot daarop om de leveringen te staken. Na nieuwe onderhandelingen gingen de leveringen toch opnieuw door, maar bij Polare menen ze nu dat de huidige situatie te weinig perspectieven voor de toekomst biedt.


Volgens het persbericht is de keten nu in gesprek met geïnteresseerde partijen.

Tags: