Polare winkels gesloten in Nederland | RetailDetail

Polare winkels gesloten in Nederland

Polare winkels gesloten in Nederland

Alle winkels van Polare in Nederland worden gesloten. Sinds een paar weken is er al sprake van problemen bij de boekenwinkelketen, maar die leken opgelost. Er wordt volgens eigenaar ProCures gesproken met geïnteresseerde partijen.

Heroriëntatie

"De organisatie acht deze maatregel noodzakelijk om haar voortbestaan veilig te stellen", luidt het bij De Tijd. Polare wil van de (voorlopig tijdelijke) sluiting gebruik maken om een strategische heroriëntatie door te voeren. De outletwinkels en de Belgische vestigingen blijven wel open.


Het bestuur van Polare, dat in 2011 ontstond na de fusie van De Slegte en Selexyz na een overname door ProCures, had van zijn partners graag een tijdelijk verruimde kredietregeling willen krijgen. De voorwaarden werden echter niet aanvaard door de partners en Centraal Boekhuis besloot daarop om de leveringen te staken. Na nieuwe onderhandelingen gingen de leveringen toch opnieuw door, maar bij Polare menen ze nu dat de huidige situatie te weinig perspectieven voor de toekomst biedt.


Volgens het persbericht is de keten nu in gesprek met geïnteresseerde partijen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.