Pop-upwinkel One Direction in Utrecht | RetailDetail

Pop-upwinkel One Direction in Utrecht

Pop-upwinkel One Direction in Utrecht

Het Utrechtse winkelcentrum Hoog Catharijne heeft even een tijdelijke winkel die helemaal gewijd is aan de populaire jongensgroep One Direction. De winkel is de komende twee weken open.

Enorme stroom merchandising en karaoke

Het Britse vijftal heeft de afgelopen twee jaar de wereld veroverd en is ook in Nederland erg populair. Het concert volgend jaar juni in de Amsterdam Arena verkocht twee weken geleden in zeer korte tijd uit. Meer nog dan bij jongensgroepen uit het verleden zoals New Kids on the Block, Take That of Boyzone wordt de populariteit van One Direction ten gelde gemaakt met een enorme stroom merchandise, van tijdschriften tot mode-items en actiepoppetjes.

 

Het is in de winkel ook mogelijk om via karaoke mee te zingen met de hits van het vijftal of een virtuele foto te maken met de band. Afgelopen zaterdag stonden er honderden gillende fans te wachten tot de winkel om 10.00 uur in de ochtend de deuren opende. De afgelopen maanden gingen de Verenigde Staten, Australië en verschillende Europese landen Nederland al voor met soortgelijke pop-upwinkels, met soortgelijke ontvangst door de lokale pubermeisjes.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.