Praxis Tuincentrum stopt per 1 januari met dierenverkoop | RetailDetail

Praxis Tuincentrum stopt per 1 januari met dierenverkoop

Praxis Tuincentrum stopt per 1 januari met dierenverkoop

Praxis Tuincentrum stopt vanaf volgend jaar met de verkoop van dieren in Amsterdam Zuidoost, Zoetermeer, Beverwijk en Groningen. De formule onderzoekt nog hoe ze alleen nog dierbenodigdheden kan verkopen die voldoen aan de behoeften van dieren en gaat actief verwijzen naar opvangcentra waar dieren geadopteerd kunnen worden.

Voorbeeld voor dierenwelzijn

De afgelopen maanden heeft Praxis Tuincentrum naar zowel de klant als de Dierenbescherming geluisterd: “We willen een goed voorbeeld zijn, zowel op het gebied van duurzaamheid als van dierenwelzijn. Daarom hebben we besloten om per direct te stoppen met de inkoop van dieren. Vanaf 1 januari zijn er geen dieren meer in onze eigen filialen te koop”, aldus woordvoerder Anusha Bruitzman.

 

Na het gesprek met de Dierenbescherming startte een test met Konijnenopvang De Werf: in twee filialen van Praxis Tuincentrum is de mogelijkheid onderzocht om een dependance van de konijnenopvang te starten en te stoppen met de verkoop van konijnen. Geïnteresseerden werden voorgelicht over het houden van konijnen en konden na een bedenkperiode koppeltjes asielkonijnen adopteren uit de opvang. Het besluit van Praxis Tuincentrum om te stoppen met de verkoop van alle diergroepen is een directe uitkomst van deze test.

 

Assortiment aanpassen

Praxis Tuincentrum wil nu bekijken hoe het assortiment kan worden aangepast aan de specifieke huisvestingsbehoeften van huisdieren. Ook gaat de formule voorlichting geven over het houden van huisdieren en in samenspraak met de Dierenbescherming naar opvangorganisaties in de regio verwijzen.

 

Volgens de Dierenbescherming toont Praxis Tuincentrum zich met het besluit een maatschappelijk verantwoord en eigentijds bedrijf dat nadenkt over dierenwelzijn. “Bovendien geeft het een belangrijk voorbeeld aan winkelbedrijven die de stap naar verkoop van uitsluitend dierbenodigdheden nog niet hebben gezet”, zegt Myrna van de Laar, regiomanager Dierenbescherming Amsterdam.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.