Praxis Tuincentrum stopt per 1 januari met dierenverkoop | RetailDetail

Praxis Tuincentrum stopt per 1 januari met dierenverkoop

Praxis Tuincentrum stopt per 1 januari met dierenverkoop

Praxis Tuincentrum stopt vanaf volgend jaar met de verkoop van dieren in Amsterdam Zuidoost, Zoetermeer, Beverwijk en Groningen. De formule onderzoekt nog hoe ze alleen nog dierbenodigdheden kan verkopen die voldoen aan de behoeften van dieren en gaat actief verwijzen naar opvangcentra waar dieren geadopteerd kunnen worden.

Voorbeeld voor dierenwelzijn

De afgelopen maanden heeft Praxis Tuincentrum naar zowel de klant als de Dierenbescherming geluisterd: “We willen een goed voorbeeld zijn, zowel op het gebied van duurzaamheid als van dierenwelzijn. Daarom hebben we besloten om per direct te stoppen met de inkoop van dieren. Vanaf 1 januari zijn er geen dieren meer in onze eigen filialen te koop”, aldus woordvoerder Anusha Bruitzman.

 

Na het gesprek met de Dierenbescherming startte een test met Konijnenopvang De Werf: in twee filialen van Praxis Tuincentrum is de mogelijkheid onderzocht om een dependance van de konijnenopvang te starten en te stoppen met de verkoop van konijnen. Geïnteresseerden werden voorgelicht over het houden van konijnen en konden na een bedenkperiode koppeltjes asielkonijnen adopteren uit de opvang. Het besluit van Praxis Tuincentrum om te stoppen met de verkoop van alle diergroepen is een directe uitkomst van deze test.

 

Assortiment aanpassen

Praxis Tuincentrum wil nu bekijken hoe het assortiment kan worden aangepast aan de specifieke huisvestingsbehoeften van huisdieren. Ook gaat de formule voorlichting geven over het houden van huisdieren en in samenspraak met de Dierenbescherming naar opvangorganisaties in de regio verwijzen.

 

Volgens de Dierenbescherming toont Praxis Tuincentrum zich met het besluit een maatschappelijk verantwoord en eigentijds bedrijf dat nadenkt over dierenwelzijn. “Bovendien geeft het een belangrijk voorbeeld aan winkelbedrijven die de stap naar verkoop van uitsluitend dierbenodigdheden nog niet hebben gezet”, zegt Myrna van de Laar, regiomanager Dierenbescherming Amsterdam.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.