Primera wil meer boek- en kantoorwinkels | RetailDetail

Primera wil meer boek- en kantoorwinkels

Primera wil meer boek- en kantoorwinkels

Winkelketen Primera wil verder blijven groeien door haar aanbod uit te breiden met meer boek- en kantoorwinkels. Daarvoor sloot de keten onder andere samenwerkingen met Blz. en Quantore.

Absolute must

"Met onze oorspronkelijke pijlers (tabak, wenskaarten, loterijen, tijdschriften) kunnen wij alleen nog maar groeien door marktaandeel te winnen. Verbreding was dus een absolute must. Dit hebben wij in de afgelopen jaren aangepakt door o.a. tickets en cadeaukaarten toe te voegen aan ons assortiment", verklaarde commercieel directeur Gert van Doorn.

 

Om verder te blijven groeien wordt het aanbod van Primera dus opnieuw verbreed. Steeds meer ondernemers die in zee gaan met Primera leggen de focus op de verkoop van boeken of kantoorartikelen. Als de verkoop van die producten bovengemiddeld is in een filiaal, dan zullen ze ondersteuning krijgen van de juiste leveranciers.

 

"Winkels die een bovengemiddelde omzet in boeken realiseren, krijgen door deze samenwerking nu ondersteuning op het gebied van inkoop, waaronder toegang tot de bestelsite van Blz., een CB Online-aansluiting en advies op het gebied van marketing. Wij kunnen hierdoor de specialisten op dit gebied uitstekend van dienst zijn", stelt hoofd acquisitie en projecten Carl Damen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Erotiekketen Christine le Duc wil weer verleiden

14/08/2018

De keten van eroticashops Christine le Duc wil in Nederlandse handen een nieuwe verleidingspoging wagen. Gered uit het failliete concern Beate Uhse, zet de retailer haar zinnen op de Belgische en Nederlandse markt.

Amazon mag levering volgende dag niet garanderen

13/08/2018

De Britse reclamewaakhond heeft het niet voor Amazons belofte om bestellingen van Prime-leden de volgende dag te zullen leveren. Tijdens de feestdagen vorig jaar waren er vertragingen, dus moet Amazon de garantie schrappen.

RetailDetail Day 2018: geobsedeerd door de klant

13/08/2018

Meer dan ooit staat de klant hoog op de agenda van retailers en merken. Maar is dat niet altijd zo geweest? De RetailDetail Day kijkt voorbij de hype en peilt naar de essentie van klantgericht ondernemen in het digitale tijdperk.

Hema onthoofdt eigen franchiseorganisatie

10/08/2018

Hema heeft de franchiseovereenkomst met de ondernemers aan het hoofd van haar franchiseorganisatie, samen goed voor 24 winkels, opgezegd. Er is al een tijdje fikse ruzie over de bijdrage die franchisenemers moeten afstaan voor onlineverkopen. 

Hoe koopt de consument van morgen?

09/08/2018

Wist je dat winkelen en kopen twee verschillende activiteiten zijn geworden? De weg die de klant van de toekomst aflegt, ziet er helemaal anders uit. Beleef hem zelf in een Inspiration Tour van retailhub en dompel je onder in 1.250 m² innovatie. 

Decathlon neemt Zwitserse sportketen Athleticum over

09/08/2018

Decathlon neemt de Zwitserse sportketen Athleticum over. Verkoper Maus Frères krijgt een minderheidsbelang in Decathlon Zwitserland, een overnamebedrag is niet meegedeeld.