Primera wil meer boek- en kantoorwinkels | RetailDetail

Primera wil meer boek- en kantoorwinkels

Primera wil meer boek- en kantoorwinkels

Winkelketen Primera wil verder blijven groeien door haar aanbod uit te breiden met meer boek- en kantoorwinkels. Daarvoor sloot de keten onder andere samenwerkingen met Blz. en Quantore.

Absolute must

"Met onze oorspronkelijke pijlers (tabak, wenskaarten, loterijen, tijdschriften) kunnen wij alleen nog maar groeien door marktaandeel te winnen. Verbreding was dus een absolute must. Dit hebben wij in de afgelopen jaren aangepakt door o.a. tickets en cadeaukaarten toe te voegen aan ons assortiment", verklaarde commercieel directeur Gert van Doorn.

 

Om verder te blijven groeien wordt het aanbod van Primera dus opnieuw verbreed. Steeds meer ondernemers die in zee gaan met Primera leggen de focus op de verkoop van boeken of kantoorartikelen. Als de verkoop van die producten bovengemiddeld is in een filiaal, dan zullen ze ondersteuning krijgen van de juiste leveranciers.

 

"Winkels die een bovengemiddelde omzet in boeken realiseren, krijgen door deze samenwerking nu ondersteuning op het gebied van inkoop, waaronder toegang tot de bestelsite van Blz., een CB Online-aansluiting en advies op het gebied van marketing. Wij kunnen hierdoor de specialisten op dit gebied uitstekend van dienst zijn", stelt hoofd acquisitie en projecten Carl Damen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.