ProCures gaat reorganiseren bij Polare | RetailDetail

ProCures gaat reorganiseren bij Polare

ProCures gaat reorganiseren bij Polare

Investeerder ProCures heeft problemen met verschillende van zijn investeringen in de retailindustrie. Free Record Shop bevindt zich kort na de overname alweer in zwaar weer, terwijl de investeerder ook gaat reorganiseren bij boekhandelsketen Polare, de recente samenvoeging van De Slegte en Selexyz.

Nieuwe reorganisatie kost 75 banen bij Polare

Volgens de website Entertainment Business heeft de ondernemingsraad van Polare een positief advies gegeven aan een door de directie ingediend reorganisatieplan. Daardoor verdwijnen 75 arbeidsplaatsen bij de boekhandels. Het lage consumentenvertrouwen en de teruglopende bestedingen aan boeken worden als belangrijkste redenen genoemd voor de rorganisatie. In het derde kwartaal van 2013 daalde de verkoop van boeken in Nederland met ruim 11 procent.

 

Intussen lijkt een andere retailinvestering van ProCures, Free Record Shop België, gered door de toetreding van de Britse durfkapitalist Hilco. De eigenaar van de HMV-keten in Groot-Brittannië en Canada staat garant voor de bevoorrading van de winkels. Deze overeenkomst kan uiteindelijk uitmonden in een volledige overname door Hilco, maar eerst moeten de vestigingen van Free Record Shop de belangrijke decembermaand doorkomen.Hilco is ook betrokken bij een plan om de Nederlandse winkels van Free Record Shop weer van nieuwe voorraden te voorzien. Leveranciers aarzelen immers om in zee te gaan met de wankelende entertainmentketen, waardoor veel actuele titels niet voorradig zijn in de winkels. Hilco is gespecialiseerd in herstructurering van bedrijven in financiële problemen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.