ProCures gaat reorganiseren bij Polare | RetailDetail

ProCures gaat reorganiseren bij Polare

ProCures gaat reorganiseren bij Polare

Investeerder ProCures heeft problemen met verschillende van zijn investeringen in de retailindustrie. Free Record Shop bevindt zich kort na de overname alweer in zwaar weer, terwijl de investeerder ook gaat reorganiseren bij boekhandelsketen Polare, de recente samenvoeging van De Slegte en Selexyz.

Nieuwe reorganisatie kost 75 banen bij Polare

Volgens de website Entertainment Business heeft de ondernemingsraad van Polare een positief advies gegeven aan een door de directie ingediend reorganisatieplan. Daardoor verdwijnen 75 arbeidsplaatsen bij de boekhandels. Het lage consumentenvertrouwen en de teruglopende bestedingen aan boeken worden als belangrijkste redenen genoemd voor de rorganisatie. In het derde kwartaal van 2013 daalde de verkoop van boeken in Nederland met ruim 11 procent.

 

Intussen lijkt een andere retailinvestering van ProCures, Free Record Shop België, gered door de toetreding van de Britse durfkapitalist Hilco. De eigenaar van de HMV-keten in Groot-Brittannië en Canada staat garant voor de bevoorrading van de winkels. Deze overeenkomst kan uiteindelijk uitmonden in een volledige overname door Hilco, maar eerst moeten de vestigingen van Free Record Shop de belangrijke decembermaand doorkomen.Hilco is ook betrokken bij een plan om de Nederlandse winkels van Free Record Shop weer van nieuwe voorraden te voorzien. Leveranciers aarzelen immers om in zee te gaan met de wankelende entertainmentketen, waardoor veel actuele titels niet voorradig zijn in de winkels. Hilco is gespecialiseerd in herstructurering van bedrijven in financiële problemen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit z’n voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Wehkamp en BCC slaan handen in elkaar

05/07/2018

Onlineretailer Wehkamp en elektroketen BCC worden exclusieve alliantiepartners: vanaf oktober starten de formules een grote strategische samenwerking, die in fases steeds verder zal worden uitgebreid.