ProCures gaat reorganiseren bij Polare

ProCures gaat reorganiseren bij Polare

Investeerder ProCures heeft problemen met verschillende van zijn investeringen in de retailindustrie. Free Record Shop bevindt zich kort na de overname alweer in zwaar weer, terwijl de investeerder ook gaat reorganiseren bij boekhandelsketen Polare, de recente samenvoeging van De Slegte en Selexyz.

Nieuwe reorganisatie kost 75 banen bij Polare

Volgens de website Entertainment Business heeft de ondernemingsraad van Polare een positief advies gegeven aan een door de directie ingediend reorganisatieplan. Daardoor verdwijnen 75 arbeidsplaatsen bij de boekhandels. Het lage consumentenvertrouwen en de teruglopende bestedingen aan boeken worden als belangrijkste redenen genoemd voor de rorganisatie. In het derde kwartaal van 2013 daalde de verkoop van boeken in Nederland met ruim 11 procent.

 

Intussen lijkt een andere retailinvestering van ProCures, Free Record Shop België, gered door de toetreding van de Britse durfkapitalist Hilco. De eigenaar van de HMV-keten in Groot-Brittannië en Canada staat garant voor de bevoorrading van de winkels. Deze overeenkomst kan uiteindelijk uitmonden in een volledige overname door Hilco, maar eerst moeten de vestigingen van Free Record Shop de belangrijke decembermaand doorkomen.Hilco is ook betrokken bij een plan om de Nederlandse winkels van Free Record Shop weer van nieuwe voorraden te voorzien. Leveranciers aarzelen immers om in zee te gaan met de wankelende entertainmentketen, waardoor veel actuele titels niet voorradig zijn in de winkels. Hilco is gespecialiseerd in herstructurering van bedrijven in financiële problemen.

Tags: