Provincie Gelderland wil outlet tegenhouden | RetailDetail

Provincie Gelderland wil outlet tegenhouden

Provincie Gelderland wil outlet tegenhouden

De provincie Gelderland wil proberen om een geplande outlet in Zevenaar tegen te houden. Volgens de provincie zou de outlet immers een te groot gevaar betekenen voor de lokale middenstand.

Proactieve aanwijzing

De provincie heeft eerst protest ingediend tegen het uitwerkingsplan waarmee de gemeente Zevenaar het winkelcentrum wil mogelijk maken. Gaat de gemeente daar niet op in, dan zal het provinciebestuur gebruik maken van de proactieve aanwijzing. Daarmee verplicht de provincie een gemeente om haar eisen te volgen, nochtans een methode die zelden wordt gebruikt in Gelderland.

 

Gedeputeerde Josan Meijers zegt echter aan De Gelderlander dat het in dit geval nodig is, omdat de bedreiging voor de winkelstand in Zevenaar te groot is, moest de outlet er komen. Zevenaar kampt momenteel al met een leegstand van 12 procent, nog heel wat hoger dan het Gelderse gemiddelde van 10 procent.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.