Provincie Gelderland wil outlet tegenhouden | RetailDetail

Provincie Gelderland wil outlet tegenhouden

Provincie Gelderland wil outlet tegenhouden

De provincie Gelderland wil proberen om een geplande outlet in Zevenaar tegen te houden. Volgens de provincie zou de outlet immers een te groot gevaar betekenen voor de lokale middenstand.

Proactieve aanwijzing

De provincie heeft eerst protest ingediend tegen het uitwerkingsplan waarmee de gemeente Zevenaar het winkelcentrum wil mogelijk maken. Gaat de gemeente daar niet op in, dan zal het provinciebestuur gebruik maken van de proactieve aanwijzing. Daarmee verplicht de provincie een gemeente om haar eisen te volgen, nochtans een methode die zelden wordt gebruikt in Gelderland.

 

Gedeputeerde Josan Meijers zegt echter aan De Gelderlander dat het in dit geval nodig is, omdat de bedreiging voor de winkelstand in Zevenaar te groot is, moest de outlet er komen. Zevenaar kampt momenteel al met een leegstand van 12 procent, nog heel wat hoger dan het Gelderse gemiddelde van 10 procent.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.