Provincie Oost-Vlaanderen deelt 130.000 euro subsidies uit aan retail | RetailDetail

Provincie Oost-Vlaanderen deelt 130.000 euro subsidies uit aan retail

Provincie Oost-Vlaanderen deelt 130.000 euro subsidies uit aan retail

De provincie Oost-Vlaanderen heeft in totaal 129.382,33 euro aan subsidies uitgetrokken voor dertig projecten van gemeenten en middenstands- en handelsverenigingen.

Leegstand aanpakken

De stad Ronse krijgt met 10.000 euro het grootste bedrag voor zijn project ‘Shoppen in ’t groen – Wijnstraat met de grootste leegstand aanpakken’. Daarnaast krijgt ook Temse bijna 10.000 euro voor een diepteonderzoek en de ontwikkeling van de website Winkelen in Temse. Ook Dendermonde en Nevele krijgen voor hun projecten een subsidie van meer dan 8.000 euro.

 

Zelzate krijgt dan weer 1.360 euro om infovergaderingen te organiseren rond e-commerce voor de lokale handelaars. Hamme wil met de hulp van 3.200 euro de structurele leegstand proberen aan te pakken, terwijl de gemeente Herzele pop-upwinkels wil ondersteunen. De volledige lijst aan projecten is hier te vinden.

 

“Economisch gezond klimaat”

“Handel en middenstand zijn voor de provincie Oost-Vlaanderen een belangrijke economische doelgroep”, zegt gedeputeerde Jozef Dauwe, bevoegd voor kmo en middenstand volgens Made in Oost-Vlaanderen. “Een goed functionerend handelsapparaat draagt bij tot een economisch gezond klimaat van onze steden en gemeenten.”

 

Ook voor projecten in 2018 zijn er subsidies beschikbaar. Gemeenten en verenigingen die daar recht op willen maken, kunnen nog tot eind september hun subsidieaanvraag indien.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.