Ranzijn van 9 naar 20 winkels tegen 2019

Ranzijn van 9 naar 20 winkels tegen 2019

Ranzijn Tuin & Dier wil binnen dit en vijf jaar zijn winkelbestand verdubbelen. Daarmee zou het aantal vestigingen op ongeveer twintig moeten komen. Vorige week opende de negende winkel zijn deuren.

Markt uitbreiden

Na jaren van herpositionering en het uitrollen van een nieuwe huisstijl is het volgens algemeen directeur Peter Paul Kleinbussink nu tijd voor de keten om uit te breiden. Dat bevestigde alvast aan RetailNews bij de opening van het negende filiaal van Ranzijn in Amersfoort.

 

De nieuwe openingen moeten er de komende jaren vooral voor zorgen dat een groter stuk van de Nederlandse markt bediend kan worden. Momenteel zijn de meeste filialen vooral te vinden in het westelijke deel van het land. "Die grens willen we ook enigszins oprekken, maar je zult ons nog niet in Zuid-Limburg of Oost-Groningen zien", aldus Kleinbussink.

 

Webshop completer maken

Ook online zal er een uitbreiding komen: momenteel is de volledige dierenafdeling al online beschikbaar en daar worden nu ook alle tuinartikelen aan toegevoegd. De webwinkel van Ranzijn beschikt nu over 7.500 artikelen en dat aantal zal de komende tijd gevoelig stijgen. Ook wil de keten de online winkel verder integreren in de fysieke filialen.

 

Ranzijn Tuin & Dier is een tuincentrum en dierenspeciaalzaak onder één dak. Bij vijf filialen is er ook een dierenartsenpraktijk en er zijn ook hondenwasstraten en trimsalons te vinden in de winkels. "Het is bij ons heel gewoon dat huisdieren mee de winkel ingaan", vertelt de algemeen directeur. "Daar spelen wij op in met bakken water, hondenkoekjes of zakjes voor het geval er iets mis gaat."

Tags: