Recordaantal elektronische betalingen vlak voor Kerstmis | RetailDetail

Recordaantal elektronische betalingen vlak voor Kerstmis

Recordaantal elektronische betalingen vlak voor Kerstmis

Op zaterdag, de laatste winkeldag voor kerstavond, is het recordaantal elektronische betalingen gebroken: ten opzichte van het vorige record was er sprake van een stijging van ongeveer 10%.

17.000 transacties per minuut

Op 24 december vonden er volgens betaalverwerker Worldline in België 8,4 miljoen transacties plaats. Het vorige record werd behaald op 23 december 2015, toen er 7,5 miljoen transacties gebeurden. Samen werd er meer dan 630 miljoen euro betaald met de kaart. Het gaat daarbij zowel over betalingen in de winkel als online.

 

Ook het aantal transacties per minuut sneuvelde het afgelopen weekend een aantal keren. Eerst vrijdag om 15u34, toen 15.498 transacties gebeurden op één minuut. Om 16u20 werd dat record al gebroken met 15.742 transacties. Het grootste aantal transacties zou ten slotte om 11u42 op zaterdag plaatsvinden: toen werden er maar liefst 17.322 transacties doorgevoerd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.