Recordaantal elektronische betalingen vlak voor Kerstmis | RetailDetail

Recordaantal elektronische betalingen vlak voor Kerstmis

Recordaantal elektronische betalingen vlak voor Kerstmis

Op zaterdag, de laatste winkeldag voor kerstavond, is het recordaantal elektronische betalingen gebroken: ten opzichte van het vorige record was er sprake van een stijging van ongeveer 10%.

17.000 transacties per minuut

Op 24 december vonden er volgens betaalverwerker Worldline in België 8,4 miljoen transacties plaats. Het vorige record werd behaald op 23 december 2015, toen er 7,5 miljoen transacties gebeurden. Samen werd er meer dan 630 miljoen euro betaald met de kaart. Het gaat daarbij zowel over betalingen in de winkel als online.

 

Ook het aantal transacties per minuut sneuvelde het afgelopen weekend een aantal keren. Eerst vrijdag om 15u34, toen 15.498 transacties gebeurden op één minuut. Om 16u20 werd dat record al gebroken met 15.742 transacties. Het grootste aantal transacties zou ten slotte om 11u42 op zaterdag plaatsvinden: toen werden er maar liefst 17.322 transacties doorgevoerd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.