Recordaantal pinbetalingen in 2013 | RetailDetail

Recordaantal pinbetalingen in 2013

Recordaantal pinbetalingen in 2013

In 2013 hebben Nederlandse consumenten een nieuw record gevestigd wat betreft het aantal pinbetalingen. Vorig jaar waren er maar liefst 2,66 miljard transacties, een stijging van 7,5% ten opzichte van 2012.

Grootste stijging in horeca

In de horeca groeide het aantal betalingen met betaalkaart met een kwart naar meer dan 190 miljoen pinbetalingen, waarmee dat in aantal de snelst groeiende sector. Qua bedragen was de sterkste groei dan weer (net zoals de voorgaande jaren) te vinden in het segment van 0 euro tot 10 euro: daar steeg het aantal betalingen met 16,6 procent naar 130 miljoen transacties, goed voor een bedrag van 907 miljoen euro. Binnen de horeca steeg in dat segment het aantal transacties zelfs met 36,4 procent naar 90 miljoen betalingen.

 

De stijging komt er vooral omdat er in steeds meer pinautomaten aanwezig zijn bij de bedrijven, vooral in de horeca. Ook geven meer en meer ondernemers geven de voorkeur aan pinnen, zelfs bij kleine bedragen: niet alleen is het veiliger, omdat er zo minder cash geld in de omloop is, maar tegenwoordig is betalen met de kaart ook veel sneller dan betalen met cash.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.