Recordaantal pinbetalingen in 2013 | RetailDetail

Recordaantal pinbetalingen in 2013

Recordaantal pinbetalingen in 2013

In 2013 hebben Nederlandse consumenten een nieuw record gevestigd wat betreft het aantal pinbetalingen. Vorig jaar waren er maar liefst 2,66 miljard transacties, een stijging van 7,5% ten opzichte van 2012.

Grootste stijging in horeca

In de horeca groeide het aantal betalingen met betaalkaart met een kwart naar meer dan 190 miljoen pinbetalingen, waarmee dat in aantal de snelst groeiende sector. Qua bedragen was de sterkste groei dan weer (net zoals de voorgaande jaren) te vinden in het segment van 0 euro tot 10 euro: daar steeg het aantal betalingen met 16,6 procent naar 130 miljoen transacties, goed voor een bedrag van 907 miljoen euro. Binnen de horeca steeg in dat segment het aantal transacties zelfs met 36,4 procent naar 90 miljoen betalingen.

 

De stijging komt er vooral omdat er in steeds meer pinautomaten aanwezig zijn bij de bedrijven, vooral in de horeca. Ook geven meer en meer ondernemers geven de voorkeur aan pinnen, zelfs bij kleine bedragen: niet alleen is het veiliger, omdat er zo minder cash geld in de omloop is, maar tegenwoordig is betalen met de kaart ook veel sneller dan betalen met cash.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.