Remko Berkel, ex-Pearle, nieuwe country director Specsavers Nederland | RetailDetail

Remko Berkel, ex-Pearle, nieuwe country director Specsavers Nederland

Remko Berkel, ex-Pearle, nieuwe country director Specsavers Nederland

Specsavers Nederland heeft Remko Berkel aangesteld als de nieuwe country director voor Nederland. Voorheen werkte hij ook al 11 jaar binnen optiekketen GrandVision in verschillende functies.

"Geweldige uitdaging"

Berkel werkt al sinds vorig jaar bij Specsavers, waar hij verantwoordelijk was voor de commerciële afdeling van de Noord-Europese regio. Voorheen werkte hij van 2003 tot 2014 bij GrandVision, onder meer als CFO in Noorwegen en Chili. Hij was binnen de groep ook aan de slag bij Pearle Europe.


In zijn nieuwe functie zal hij verantwoordelijk zijn voor de verder uitbouw van Specsavers in Nederland. "Het is een geweldige uitdaging om voor Specsavers in Nederland aan de slag te gaan. Naast onze groeiambities gaan we de komende tijd ook nieuwe technologieën introduceren die onderstrepen dat Specsavers staat voor kwalitatief hoogstaande producten en service op het snijvlak van medische zorg, mode en technologie", zegt Berkel over zijn aanstelling.


Berkel volgt in zijn nieuwe functie Julie Perkins op. Zij wordt verantwoordelijk voor de Partner Recruitment en Brand Development voor de Noord-Europese regio.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Erotiekketen Christine le Duc wil weer verleiden

14/08/2018

De keten van eroticashops Christine le Duc wil in Nederlandse handen een nieuwe verleidingspoging wagen. Gered uit het failliete concern Beate Uhse, zet de retailer haar zinnen op de Belgische en Nederlandse markt.

Amazon mag levering volgende dag niet garanderen

13/08/2018

De Britse reclamewaakhond heeft het niet voor Amazons belofte om bestellingen van Prime-leden de volgende dag te zullen leveren. Tijdens de feestdagen vorig jaar waren er vertragingen, dus moet Amazon de garantie schrappen.

RetailDetail Day 2018: geobsedeerd door de klant

13/08/2018

Meer dan ooit staat de klant hoog op de agenda van retailers en merken. Maar is dat niet altijd zo geweest? De RetailDetail Day kijkt voorbij de hype en peilt naar de essentie van klantgericht ondernemen in het digitale tijdperk.

Hema onthoofdt eigen franchiseorganisatie

10/08/2018

Hema heeft de franchiseovereenkomst met de ondernemers aan het hoofd van haar franchiseorganisatie, samen goed voor 24 winkels, opgezegd. Er is al een tijdje fikse ruzie over de bijdrage die franchisenemers moeten afstaan voor onlineverkopen. 

Hoe koopt de consument van morgen?

09/08/2018

Wist je dat winkelen en kopen twee verschillende activiteiten zijn geworden? De weg die de klant van de toekomst aflegt, ziet er helemaal anders uit. Beleef hem zelf in een Inspiration Tour van retailhub en dompel je onder in 1.250 m² innovatie. 

Decathlon neemt Zwitserse sportketen Athleticum over

09/08/2018

Decathlon neemt de Zwitserse sportketen Athleticum over. Verkoper Maus Frères krijgt een minderheidsbelang in Decathlon Zwitserland, een overnamebedrag is niet meegedeeld.