Renovatie Nieuwstraat maandag van start | RetailDetail

Renovatie Nieuwstraat maandag van start

Renovatie Nieuwstraat maandag van start
Shutterstock

Maandag is het zover: dan gaat de renovatie van de Nieuwstraat in Brussel eindelijk van start. De werken zullen twee jaar in beslag en moeten van de Brusselse winkelstraat terug een aantrekkelijke trekpleister maken.

Geen werken tijdens solden

De renovatie van de Nieuwstraat is al een werk van lange adem geweest, want de voorbije jaren werden de werken steevast uitgesteld. Nu komt plots toch het nieuws naar buiten dat de werken van start gaan.

 

“Woensdagochtend hebben we een laatste keer samengezeten met iedereen om het definitieve plan uit de doeken te doen”, zegt schepen van Stedenbouw Geoffroy Coomans de Brachène. ““Ik denk dat iedereen tevreden is dat de werken eindelijk beginnen. De straat verkeert in catastrofale staat. Je krijgt eerder het gevoel dat je in een corridor loopt waar je zo snel mogelijk uit wil. Wij willen van de winkelstraat een winkelwijk maken.”

 

Daarom worden er in de Nieuwstraat speciale klinkers gelegd en komt er een nieuw soort verlichting. Ook de aanpalende straten, de parallelle Adolphe Maxlaan en het plein tussen de Finisterraestraat en de Koolstraat worden volledig aangepakt.

 

Handelaars vrezen wel dat tijdens de werken hun winkels slecht bereikbaar zullen zijn, maar de stad doet er alles aan om hen daarin bij te staan. Zo komt er een speciale ombudsman en zullen de werken tijdens de solden stilliggen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.