RetailDetail heeft de sleutels van Shopping Stadsfeestzaal in handen

RetailDetail en de retailhub verhuizen eind dit jaar naar Shopping Stadsfeestzaal op de Antwerpse Meir. Dat verhaal is zopas een stuk concreter geworden: na de overhandiging van de sleutels kunnen de inrichtingswerken een aanvang nemen.

 

Levend laboratorium

Maandag overhandigde Sebastien van Dam van Multi Mall Management de sleutels aan business unit manager Katrien Huygens van RetailDetail. Het is een nieuwe stap in een ambitieus project. In Shopping Stadsfeestzaal huurt RetailDetail twee verdiepingen van in totaal 5.500 vierkante meter. Op de hoogste verdieping komen onder andere kantoren, een co-working ruimte, de retailhub showroom en een evenementenlocatie. Op de eerste verdieping opent in het voorjaar van 2020 een uniek winkellaboratorium waar winkelketens en technologiebedrijven samen de allernieuwste retailconcepten zullen testen. Het wordt een innovatief winkelcentrum met een heel divers aanbod, dat garant staat voor een buitengewone winkelervaring.
 

Retailers kunnen in het winkelcentrum – dat jaarlijks maar liefst 6,5 miljoen consumenten over de vloer krijgt – hun nieuwe producten voorstellen, innovatieve winkelformules en vernieuwende diensten testen. De partners in dit levend laboratorium gaan bovendien het winkelgedrag meten en analyseren. Ze willen er onderzoeken hoe consumenten reageren op technologische innovaties zoals artificiële intelligentie, virtuele realiteit, biometrie en gezichtsherkenning, interactieve communicatiesystemen, mobiele betaaltoepassingen, digitale getrouwheidssystemen en robotisering.
 

De verhuur van de beschikbare winkelruimte verloop voorspoedig: binnenkort maakt RetailDetail de eerste namen van partners bekend. Retailers die interesse hebben om de toekomst van het winkelen mee vorm te geven, kunnen contact opnemen met katrien.huygens@retaildetail.be.