RetailDetail lanceert de RetailDetail Awards

Peter Somers, CEO RetailDetail
Peter Somers, CEO RetailDetail

Tijdens de RetailDetail Night op 29 november zal RetailDetail voor het eerst een RetailDetail Award uitreiken, een echte business-to-business award van en voor retailers. De onderscheiding bekroont bedrijven die een inspiratiebron zijn voor hun collega’s.

 

“Streven naar uitmuntendheid”

“Dit is niet de zoveelste, vrijblijvende award in de retailsector”, benadrukt CEO Peter Somers: “Als leidende b2b-retailcommunity in de Benelux willen we het ‘gemeenschappelijk brein’ van de retailsector vergroten en bijdragen tot een positief imago van de branche. Door inspirerende persoonlijkheden, winkelconcepten en businesscases in de kijker te plaatsen, stimuleren we alle actoren om te streven naar uitmuntendheid.”

 

Dit jaar lanceert RetailDetail daarom de award ‘Retailer 2018’. “We bekronen een retailer die zich in 2018 liet opmerken door een vernieuwend initiatief of een bijzonder succesvolle prestatie. Een bedrijf dat het afgelopen retailjaar gekleurd heeft door zijn aanpak, en een inspiratiebron kan zijn voor collega’s. Kortom, een retailer die een voorloper en een voorbeeld is in zijn sector, uitstekende commerciële en financiële prestaties neerzet, een duurzaam groeiverhaal schrijft, zich integreert in zijn lokale markt en aandacht heeft voor maatschappelijke verantwoordelijkheid.” Vanaf volgend jaar volgen er meer awards, voor retailers die zich op een specifiek domein onderscheiden.

 

Prijs van jury én publiek

De award wordt toegekend door een onafhankelijke jury van retailexperts onder voorzitterschap van Peter Somers én door het publiek op de RetailDetail Night. Hoe het werkt? De jury stelt een shortlist samen en nomineert daaruit drie laureaten voor de verkiezing van de RetailDetail Award Retailer 2018. Deze drie retailers verdedigen hun nominatie tijdens een debat op de RetailDetail Night. Vervolgens kiest het publiek in de zaal de winnaar via live-stemming. De winnaar wordt meteen na deze stemming bekend gemaakt. Uiteraard geeft RetailDetail de nodige ruchtbaarheid aan de winnaar via haar online- en offline publicaties en sociale mediakanalen. De ambitie is duidelijk: op termijn zullen de RetailDetail Awards uitgroeien tot dé onmiskenbare referentie in de retailsector.
 

Dit zijn de juryleden:

  • Malaika Brengman  - professor Vrije Universiteit Brussel

  • Els Breugelmans - professor Katholieke Universiteit Leuven

  • Jan Callebaut - CEO WHY5Research en Founding Partner at Callebaut Collective

  • John Collin - executive director advisory & transaction services retail Flanders CBRE

  • Greet Dekocker - managing director SafeShops.be & managing partner at THOAS (The House of Associations)

  • Fatima Llouh - trust guard Tiqah

  • Peter Somers - CEO RetailDetail (voorzitter)

 

Volgende week maken we de genomineerden bekend. De uitreiking van de allereerste RetailDetail Award is uiteraard een bijkomende reden om zeker aanwezig te zijn op de RetailDetail Night, het feestelijk slotakkoord van het retailjaar 2018 met topsprekers als trendwatcher Richard van Hooijdonk, Harry Demey (LDV United), Sacha Buyck (bol.com), Dado Van Peteghem (Duval Union), Gino Van Ossel, (Vlerick Business School), Ann Maes (Ogilvy Amsterdam), Carole Lamarque (Duval Union) en nog veel meer… Via deze link vind je meer informatie over het programma en kan je je tickets bestellen.