RetailDetail Night 2016: het verslag

RetailDetail Night 2016: het verslag

Met sterke sprekers en in totaal 786 deelnemers mogen we de vijfde editie van de RetailDetail Night best wel een grand cru noemen, al zeggen we het zelf. Het verslag en de foto’s vindt u hier.

Blik op de toekomst

Het scenario is gekend: na de verschillende thematische voorprogramma’s en de feestelijke receptie wordt het publiek in de grote zaal verwacht voor het plenaire programma met de uitreiking van de awards, waarover we vorige week al hebben bericht. Twee gereputeerde keynote sprekers hielden de deelnemers een spiegel voor.

 

Ivan Van de Cloot, hoofdeconoom van de denktank Itinera Institute, gunde ons een blik op de toekomst. Hoe zullen retailers de impact voelen van de Brexit, van Trump, van de Chinese turbulentie? Hij gaf meteen wat goede raad mee: Vlaanderen moet meer en verder gaan exporteren, want de regio is te afhankelijk van enkele buurlanden. Retailers zijn best in Nederland én in België actief, want als het beter gaat in het ene land, gaat het meestal wat minder goed in het andere.

 

Vervolgens bracht Gino van Ossel op zijn onnavolgbare wijze een terugblik op het retailjaar 2016. Een terugblik met gemengde gevoelens, want het was een zeer lastig jaar, maar er klonk toch ook hoop: retailers blijven investeren in de toekomst, de winkel is niet dood, en er zijn nog gaten in de markt.

 

Socialemediawall

Blikvanger op de RetailDetail Night was de grote socialemediawall: op dat scherm verschenen alle Facebook-, Twitter- en Instagramposts met de hashtag #RDN16. We moedigden bezoekers aan om deel te nemen door reacties, foto’s en selfies te posten. Niet zonder resultaat: mede dankzij de Wall was de hashtag #RDN16 op de avond van het evenement trending in België. Hij kwam in de top tien van meest gebruikte hashtags.

 

Overigens, de wall werd de hele avond live gemodereerd, om te voorkomen dat er ongepaste content op de muur zou verschijnen. Met dank aan onze partner Seenspire!

 

Sfeerbeelden

De foto’s hieronder zeggen meer dan duizend woorden. Het was een leuk en lekker netwerkfeestje achteraf en u was in goeden doen! Nog meer foto's vind je op onze Facebookpagina. De volgende RetailDetail Night vindt plaats op donderdag 23 november 2017. Save the date!