De nieuwjaarsbrieven van Ivan Van de Cloot en Gino Van Ossel

RetailDetail Night: De nieuwjaarsbrieven van Ivan Van de Cloot en Gino Van Ossel

RetailDetail Night: De nieuwjaarsbrieven van Ivan Van de Cloot en Gino Van Ossel
Ivan Van de Cloot

De RetailDetail Night op 8 december is meer dan een spectaculair netwerkfeest: we voegen ook graag een inhoudelijk stukje toe, zoals terugblikken en vooruitkijken met twee kleppers: marketingdocent Gino Van Ossel en econoom Ivan Van de Cloot. 

We hebben weer wat beleefd

2016 was weer een heftig jaar, ook voor de retail. Wat gebeurde er weer allemaal in het retaillandschap het afgelopen jaar? Wat moeten we zeker onthouden? 


Gino Van Ossel, alom bekend retailexpert, marketingdocent aan de Vlerick Business School en auteur van het bekroonde managementboek van het jaar ‘Omnichannel in retail’ giet het voor ons in een ludiek jaaroverzicht. 

 

Wat staat ons te wachten?

Ivan Van de Cloot, hoofdeconoom van de denktank Itinera Institute, gunt ons op zijn beurt een blik op de toekomst. Wat staat ons te wachten in 2017? Hij kan het weten, zeker ook als professor economie aan de Universiteit Antwerpen Management School en veelgelezen columnist in de Tijd.


In zijn boeken ‘De rekening moet kloppen’ en ‘Het grijze goud’ ontwikkelde Ivan Van de Cloot alvast een strategische visie voor ons pensioenstelsel en ouderenzorg. In 2014 publiceerde hij de bestseller ‘Roekeloos, over banken en politiek’, terwijl zijn recentste boek de ‘Tax shift’ onder de loep neemt.

 

Wil je erbij zijn op de RetailDetail Night 2016? Schrijf je nog snel in via retaildetail.be/events.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.