De nieuwjaarsbrieven van Ivan Van de Cloot en Gino Van Ossel

RetailDetail Night: De nieuwjaarsbrieven van Ivan Van de Cloot en Gino Van Ossel

RetailDetail Night: De nieuwjaarsbrieven van Ivan Van de Cloot en Gino Van Ossel
Ivan Van de Cloot

De RetailDetail Night op 8 december is meer dan een spectaculair netwerkfeest: we voegen ook graag een inhoudelijk stukje toe, zoals terugblikken en vooruitkijken met twee kleppers: marketingdocent Gino Van Ossel en econoom Ivan Van de Cloot. 

We hebben weer wat beleefd

2016 was weer een heftig jaar, ook voor de retail. Wat gebeurde er weer allemaal in het retaillandschap het afgelopen jaar? Wat moeten we zeker onthouden? 


Gino Van Ossel, alom bekend retailexpert, marketingdocent aan de Vlerick Business School en auteur van het bekroonde managementboek van het jaar ‘Omnichannel in retail’ giet het voor ons in een ludiek jaaroverzicht. 

 

Wat staat ons te wachten?

Ivan Van de Cloot, hoofdeconoom van de denktank Itinera Institute, gunt ons op zijn beurt een blik op de toekomst. Wat staat ons te wachten in 2017? Hij kan het weten, zeker ook als professor economie aan de Universiteit Antwerpen Management School en veelgelezen columnist in de Tijd.


In zijn boeken ‘De rekening moet kloppen’ en ‘Het grijze goud’ ontwikkelde Ivan Van de Cloot alvast een strategische visie voor ons pensioenstelsel en ouderenzorg. In 2014 publiceerde hij de bestseller ‘Roekeloos, over banken en politiek’, terwijl zijn recentste boek de ‘Tax shift’ onder de loep neemt.

 

Wil je erbij zijn op de RetailDetail Night 2016? Schrijf je nog snel in via retaildetail.be/events.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.