Retailers al klaar voor kerst

Retailers nu al klaar voor kerst…

Retailers nu al klaar voor kerst…

Hoewel het nog volop zomervakantie is, bereiden verschillende retailers zich al voor op de lucratieve kerstperiode. Elk jaar iets vroeger, zo lijkt het wel. 

Van Oxford Street tot Antwerpen

Is er een officieuze competitie om de retailer te bekronen die als eerste uitpakt met z’n kerstcollectie? In dat geval gaat de wisselbeker internationaal dit jaar naar de Britse retailer Selfridges. Reeds op 2 augustus opende de bekende keten in de Londense Oxford Street een uitgebreide kerstafdeling, op de vierde verdieping. Volgens de retailer beginnen vooral internationale shoppers steeds vroeger aan hun kerstinkopen. Niet alle klanten weten het initiatief te waarderen, blijkt uit gemengde reacties op sociale media. 

 

In ons land gaat de primeur naar Floralux, het tuin- en decoratiecentrum in Dadizele. Een eerste themapresentatie van het kerstdorp opende vorige week al, eind september moet de kerstafdeling van 1.500 m² met zes feeërieke thema’s helemaal af zijn. Niets te vroeg, volgens marketingmanager Fien Ternest, want heel wat klanten zijn al nieuwsgierig.

 

Dat denken ze ook in Antwerpen: daar opent op 1 september Christmas World, met 5.000 m² de grootste kerstpop-upstore ter wereld. De winkel bevindt zich op de Meir in het pand waar tot voor kort Forever 21 gevestigd was. Allen daarheen dus – of net niet. 

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.

Bol.com rolt herhaalservice Bespaar Continu online uit

15/06/2018

Bol.com lanceert herhaalservice Bespaar Continu op de website. Vergelijkbaar met Amazon Prime, bezorgt de dienst vaste commodity-producten die mensen altijd in huis willen hebben tegen kortingen.

Franchisesector sneller gegroeid dan hele Nederlandse economie

14/06/2018

Terwijl de Nederlandse economie in de periode 2015-2017 met 7,37% groeide, klokte de franchisesector af op een groei van 7,57%. En dat ondanks de lichte daling van het aantal formules en vooral de "dieprode cijfers" van de modesector.

Ludo Bijvoet is nieuwe topman Blokker

14/06/2018

Het management van Blokker is weer compleet: Ludo Bijvoet - vandaag topman van Xenos - heeft vanaf 1 juli de leiding bij de winkelketen in moeilijkheden, Frank Cocx wordt financieel directeur. Linda Keijzer gaat Xenos leiden.