Retailers ontvangen folder over nieuw tientje

Retailers ontvangen folder over nieuw tientje

Drie miljoen winkels en kleine bedrijven in het eurogebied ontvangen binnenkort een brochure met meer informatie over het nieuwe bankbiljet van 10 euro.

Voorbereiden op nieuw biljet

In de folder staat hoe retailers hun bankbiljettensorteer- en detectieapparaten klaar kunnen maken voor de verwerking van het nieuwe biljet. Ook worden het nieuwe uiterlijk en de echtheidskenmerken beschreven, zo laat de Europese Centrale Bank weten.

 

Het nieuwe biljet heeft voelbare inkt, met rechts een zilveren band met een hologram van een portret uit de Griekse mythologie en links onderin het cijfer tien in smaragdgroen. "Wij voeren deze uitgebreide exercitie uit om ervoor te zorgen dat de informatie zoveel mogelijk professionele contantgeldverwerkers in alle landen van het eurogebied bereikt en om hen voor te bereiden op het nieuwe bankbiljet", zegt Ton Roos, directeur bankbiljetten van de ECB.

 

Het biljet is vanaf 23 september in omloop. Maandag is de verspreiding van de brochures in Finland en Estland van start gegaan, eind juni zullen alle landen van het eurogebied de brochures hebben ontvangen.

Tags: