Richemont stuurt opnieuw winstwaarschuwing uit

Richemont stuurt opnieuw winstwaarschuwing uit

Richemont stuurt opnieuw winstwaarschuwing uit

De Zwitserse luxegroep Richemont heeft opnieuw een winstwaarschuwing uitgestuurd, omdat de sector van luxehorloges ook in de eerste helft van het nieuwe boekjaar stagneert. De omzet van het bedrijf kreeg dan ook al een flinke klap.

Ongunstig klimaat

Richemont, het moederbedrijf van merken als Cartier, Montblanc en Chloé, zag zijn omzet in de eerste vijf maanden van zijn boekjaar terugvallen met 14%. Voor de eerste helft van het jaar verwacht het nu een operationelewinstdaling van 45%.

 

”Wij zijn van mening dat het huidige ongunstige klimaat als geheel zich niet op korte termijn zal herstellen”, stelt het bedrijf in een bericht. Het heeft immers last van slechte resultaten in Europa en voornamelijk Frankrijk, waar er minder toerisme is na de terroristische aanslagen.

 

In continentaal China en Zuid-Korea was er wel sprake van groei, maar in Hongkong en Macau blijft de luxesector het moeilijk hebben. Ook in Japan viel de omzet terug vanwege een sterke yen, die drukt op de uitgaven van toeristen.

 

In Noord- en Zuid-Amerika was er ook een omzetdaling, maar die was minder scherp dan in andere regio’s. In het Verenigd Koninkrijk was er zelfs sprake van groei, vanwege de verzwakte positie van de lokale munt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.