Rive Gauche opent de deuren | RetailDetail

Rive Gauche opent de deuren

Rive Gauche opent de deuren

Gisteren is in Charleroi het nieuwe winkelcentrum Rive Gauche geopend. De belangstelling bij de opening was bijzonder groot, want al een uur voor de deuren werden geopend, stonden heel wat klanten aan te schuiven.

 

Deel van de stad

Het nieuwe winkelcentrum biedt ruimte aan ongeveer 80 winkels, waaronder vestigingen van Primark, Pull & Bear, Grand Optical, Etam en de eerste Waalse vestiging van de Franse keten Kiabi, dat eerder ook al een winkel opende in Brussel.

 

Volgens Raphael Pollet, head of development bij projectontwikkelaar Iret Development, kwamen er in het eerste uur meteen 15.000 bezoekers over de vloer en dat aantal ging doorheen de dag de stijgende lijn in. Rond 13u waren de gangpaden helemaal vol.

 

“Ze zijn nieuwsgierig en dat is normaal”, zei Paul Magnette, burgemeester van Charleroi. “De inwoners van Charleroi hebben hier lang op moeten wachten. Rive Gauche is als een stedelijke hechting, die hen in staat stelt om hun eigen stad te herontdekken.”

 

Bij de bouw van het winkelcentrum werd er dan ook heel wat aandacht geschonken aan de verbinding met de stad. Rive Gauche moet een winkelcentrum worden voor de inwoners van Charleroi en moet echt deel uitmaken van de stad.

 

12 vestigingen Kiabi

Dat was ook één van de belangrijke factoren voor het Franse Kiabi om er de deuren te openen. Zij waren op zoek naar een winkel in een stedelijke omgeving, waar de plaatselijke bevolking op de eerste plaats staat. Ook alle medewerkers in de winkel, een veertigtal, werden in de buurt gerekruteerd.

 

De nieuwe winkel van Kiabi heeft een oppervlakte van 1.700 meter, verspreid over twee verdiepingen. Daar is kleding te vinden voor de hele familie.

 

Kiabi heeft al een winkel in Brussel, in het winkelcentrum Docks Bruxsel, en wil de komende vier jaar 12 vestigingen openen in België. Volgend jaar openen zo de eerste filialen in Vlaanderen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.