Rive Gauche opent de deuren | RetailDetail

Rive Gauche opent de deuren

Rive Gauche opent de deuren

Gisteren is in Charleroi het nieuwe winkelcentrum Rive Gauche geopend. De belangstelling bij de opening was bijzonder groot, want al een uur voor de deuren werden geopend, stonden heel wat klanten aan te schuiven.

 

Deel van de stad

Het nieuwe winkelcentrum biedt ruimte aan ongeveer 80 winkels, waaronder vestigingen van Primark, Pull & Bear, Grand Optical, Etam en de eerste Waalse vestiging van de Franse keten Kiabi, dat eerder ook al een winkel opende in Brussel.

 

Volgens Raphael Pollet, head of development bij projectontwikkelaar Iret Development, kwamen er in het eerste uur meteen 15.000 bezoekers over de vloer en dat aantal ging doorheen de dag de stijgende lijn in. Rond 13u waren de gangpaden helemaal vol.

 

“Ze zijn nieuwsgierig en dat is normaal”, zei Paul Magnette, burgemeester van Charleroi. “De inwoners van Charleroi hebben hier lang op moeten wachten. Rive Gauche is als een stedelijke hechting, die hen in staat stelt om hun eigen stad te herontdekken.”

 

Bij de bouw van het winkelcentrum werd er dan ook heel wat aandacht geschonken aan de verbinding met de stad. Rive Gauche moet een winkelcentrum worden voor de inwoners van Charleroi en moet echt deel uitmaken van de stad.

 

12 vestigingen Kiabi

Dat was ook één van de belangrijke factoren voor het Franse Kiabi om er de deuren te openen. Zij waren op zoek naar een winkel in een stedelijke omgeving, waar de plaatselijke bevolking op de eerste plaats staat. Ook alle medewerkers in de winkel, een veertigtal, werden in de buurt gerekruteerd.

 

De nieuwe winkel van Kiabi heeft een oppervlakte van 1.700 meter, verspreid over twee verdiepingen. Daar is kleding te vinden voor de hele familie.

 

Kiabi heeft al een winkel in Brussel, in het winkelcentrum Docks Bruxsel, en wil de komende vier jaar 12 vestigingen openen in België. Volgend jaar openen zo de eerste filialen in Vlaanderen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.