Rocket Internet maakt verlies deels goed

Rocket Internet maakt verlies deels goed

Rocket Internet maakt verlies deels goed
Shutterstock

De Duitse incubator Rocket Internet is nog niet uit de rode cijfers, maar brengt het tekort wel significant terug. Dat dankt het bedrijf onder meer aan de beursgang van maaltijdbezorgdienst Delivery Hero.

Positief elan

In juni van dit jaar zette het vertrek van de Zweedse investeringsgroep Kinnevik nog een domper op de kredietwaardigheid van het Duitse Rocket Internet, maar de groep blijft de verliezen gestaag wegwerken. Het bedrijf, dat onder meer HelloFresh, Westwing en Home24 onder zijn vleugels heeft, bracht het tekort tussen januari en september terug tot 44 miljoen euro. Een jaar eerder bedroeg dat nog 642 miljoen euro.

 

Rocket Internet gaat zo verder op een positief elan dat de Duitse startup-investeerder onder meer dankt aan de beursgang van maaltijdbezorgdienst Delivery Hero. Ook de belangrijkste bedrijven van de Duitse groep doen het goed: zo steeg de omzet van de Global Fashion Group met meer dan een kwart tot 281,9 miljoen euro en kon het bedrijf het verlies met de helft terugdringen.

 

De omzetgroei van HelloFresh naar 597 miljoen euro (+95,8%) en de kleinere EBITDA-verliezen bij Westwing en Home24 bezorgden Rocket Internet hogere marges. Het bedrijf spreekt zelf over een “significante stap richting winstgevendheid”. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.