Samenwerking Spar en Plus halveert CO2-uitstoot | RetailDetail

Samenwerking Spar en Plus halveert CO2-uitstoot

Samenwerking Spar en Plus halveert CO2-uitstoot

Dankzij de logistieke samenwerking tussen supermarktketens Plus en Spar is de CO2-uitstoot van de leveringen met 60 procent teruggedrongen. Het is de bedoeling dat nog meer partijen zich aansluiten bij de samenwerking.

Minder ritten van vrachtwagens

Plus en Spar hebben samen met logistiek dienstverlener het project GROEI-netwerk opgezet: in een eerste fase zijn de bestel- en afleverdagen van beide ketens op elkaar afgestemd en worden de distributiecentra van Plus in Middenbeemster en van Spar in Alkmaar sinds begin dit jaar met dezelfde vrachtwagen bevoorraad. Zo is het aantal ritten met 30 procent gedaald en de CO2-uitstoot met 60 procent, terwijl het aantal leveringen gelijk is gebleven.

 

Ook Sligro en Emté werken mee aan het GROEI-netwerk, maar zij namen nog niet deel aan dit project: hun distributiecentra zijn niet ideaal gelegen om succesvolle combinaties uit te werken. In de toekomst moet het netwerk wel nog verder uitgebreid worden, zodat er nog meer samenwerkingen tussen verschillende partijen kunnen ontstaan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.