Sears en Kmart stoppen met verkoop Trump-producten

Sears en Kmart stoppen met verkoop Trump-producten
Shutterstock

De Amerikaanse ketens Sears en Kmart zijn gestopt met de verkoop van een dertigtal artikelen van Trump Home. In een mededeling stellen ze dat de producten niet voldoende verkopen en dat ze zich willen richten op meer winstgevende artikelen.

President niet tevreden

De twee bedrijven zijn niet de eerste die besloten hebben om producten met de naam Trump op niet meer aan de man te brengen: zo besloot eerder Nordstrom al om niet langer het kledingmerk van Ivanka Trump te verkopen. Ook bij die keten klonk het toen dat het merk niet goed verkocht. Uit cijfers blijkt ook dat de verkoop in oktober met meer dan 70% was gedaald ten opzichte van een jaar eerder. Dat was zelfs nog voor de presidentsverkiezingen op 8 november.

 

De beslissing van Nordstrom viel alvast niet in goede aarde bij president Trump, die het "een persoonlijke aanval op zijn dochter" noemde. Zijn adviseur Kellyanne Conway maakte tijdens een interview onverholen reclame voor de collectie, waardoor ze eigenlijk een wet overtrad die stelt dat het Witte Huis zijn invloed niet mag gebruiken om reclame te maken. Verrassend genoeg steeg het aandeel van Nordstrom op de beurs, na de kritiek van Trump.

 

Sears, Kmart en Nordstrom zullen waarschijnlijk niet de laatste bedrijven zijn die moeten beslissen of ze producten die verbonden zijn aan Trump wel of niet willen verkopen.