Shop for Geek ziet potentieel voor 25 winkels | RetailDetail

Shop for Geek ziet potentieel voor 25 winkels

Shop for Geek ziet potentieel voor 25 winkels
Foto RetailDetail

Na recente openingen in Aalst en Namen staat de teller al op dertien winkels voor Shop for Geek, de winkelformule voor gadgets en merchandisingartikelen. Dat moeten er snel een 25-tal worden. De retailer pakt nu ook de Franse markt aan.


Verrassend assortiment

Het gaat snel voor de franchiseformule, die pas begin 2017 van start ging. Shop for Geek heeft een gat in de markt gevonden dat nog niet door andere retailers wordt ingevuld. De winkels verkopen gadgets en merchandisingartikelen. Dagelijks verschijnen er tientallen nieuwigheden in het verrassende assortiment, vaak in (zeer) beperkte oplage. De nieuwe Han Solo film is nu een topper, naast sterkhouders als Harry Potter en The Avengers. Afgaande op het toenemende succes van Comic Con evenementen, blijft deze markt nog wel even groeien.
 

Recent opende de keten in de Kattestraat in Aalst en de Rue de Bruxelles in Namen. Onder andere Luik, Leuven en Oostende zitten nog in de pijplijn. “Een stedelijke omgeving werkt het best voor ons winkelconcept”, weet franchisemanager Yannick Van Autreve. “En wat dat betreft zijn de omstandigheden gunstig, want er zijn nu heel wat interessante panden in stadscentra beschikbaar aan toegankelijke huurprijzen. Collega’s winkeliers zijn blij met onze komst in hun winkelstraat, omdat we een originele formule hebben die nieuwe klanten aantrekt.” Met wedstrijden, ruildagen en andere events positioneren de winkels zich als echte ontmoetingsplaatsen voor zelfverklaarde ‘geeks’.
 

De keten focust op stenen verkooppunten en zet de webshop in als reservatietool en traffic builder naar de winkels. De formule is erg geschikt voor franchisenemers: kostenbewust, niet te rigide qua concept, gericht op een vlotte samenwerking en een snelle break-even. De panden zijn tussen de 80 en de 200 m² groot. Shop for Geek werkt nu aan een businessplan voor een vijftiental Belgische centrumsteden en wil daarna de Franse markt aanboren. De eerste twee winkels, in Duinkerke en Troyes, draaien goed en het potentieel is groot.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.