Sint-Truiden helpt lokale handelaars online | RetailDetail

Sint-Truiden helpt lokale handelaars online

Sint-Truiden helpt lokale handelaars online

Sint-Truiden heeft het nieuwe concept Shopping Hub gelanceerd, dat bestaat uit een fysieke winkel waar producten van lokale handelaars te vinden zijn en een webshop waar het assortiment ook te vinden is.

Pop-up op de kerstmarkt

“Hiermee combineren we de typische sfeer van onze lokale winkels met de voordelen van digitale webshops", legt burgemeester Veerle Heeren uit. In een eerste fase is de winkel een pop-up die tijdens de kerstmarkt in Sint-Truiden te bezoeken is. Daarna verhuist hij naar een definitieve plek in de Stapelstraat.

 

Met de webshop wil het stadsbestuur de Truiense handelaars ondersteunen op vlak van digitale verkoop. “Onze lokale handelaars staan in tijden van e-commerce voor belangrijke uitdagingen”, aldus schepen van Lokale Economie Pascal Vossius. “Via onze Shopping Hub willen wij hen graag helpen om zich een plaats te zoeken in het commerciële landschap van de toekomst.”

 

Het assortiment van Shopping Hub bestaat uit producten van gevestigde handelaars en producten van startende retailers die nog naam moeten maken in Sint-Truiden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.