Sint-Truiden helpt lokale handelaars online

Sint-Truiden helpt lokale handelaars online

Sint-Truiden heeft het nieuwe concept Shopping Hub gelanceerd, dat bestaat uit een fysieke winkel waar producten van lokale handelaars te vinden zijn en een webshop waar het assortiment ook te vinden is.

Pop-up op de kerstmarkt

“Hiermee combineren we de typische sfeer van onze lokale winkels met de voordelen van digitale webshops", legt burgemeester Veerle Heeren uit. In een eerste fase is de winkel een pop-up die tijdens de kerstmarkt in Sint-Truiden te bezoeken is. Daarna verhuist hij naar een definitieve plek in de Stapelstraat.

 

Met de webshop wil het stadsbestuur de Truiense handelaars ondersteunen op vlak van digitale verkoop. “Onze lokale handelaars staan in tijden van e-commerce voor belangrijke uitdagingen”, aldus schepen van Lokale Economie Pascal Vossius. “Via onze Shopping Hub willen wij hen graag helpen om zich een plaats te zoeken in het commerciële landschap van de toekomst.”

 

Het assortiment van Shopping Hub bestaat uit producten van gevestigde handelaars en producten van startende retailers die nog naam moeten maken in Sint-Truiden.